МРТВЕ ПТИЦЕ / - ФОТО: ПРИНТСКРИН
15/02/2022 u 17:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Мексико: Стотине птица пало на бетон, лешеви по цијелом граду

Ријеч је о косу жуте главе и црног тијела који обитава углавном на подручју сјеверне и средње Америке

Стотине птица снимљене су како падају са неба на плочник града Квотемок на сјеверу Мексика. Узрок њиховог пада, који је за многе птице завршио кобно, остаје мистерија, али дио стручњака сматра како их је напала птица грабљивица и натјерала их да лете према тлу.

Ријеч је о косу жуте главе и црног тијела који обитава углавном на подручју сјеверне и средње Америке.

Шокантан снимак са сигурносне камере јасно приказује јато птица селица које се спуштају на куће попут облака црног дима. Већина птица успјева да одлети одмах након пада, али на снимку се исто тако могу видети лешеви црно-жутих птица селица разбацаних по улицама града.

Према локалним извјештајима неразјашњени инцидент се догодио ујутро 7. фебруара. Ове птице имају тенденцију да се размножавају на сјеверу, у САД-у и Канади, и затим мигрирају на југ, у Мексико, током зиме, преноси Јутарњи лист.

Према мексичком листу "El Heraldo de Chihuahua", који је први извјестио о том догађају, локални ветеринар је сугерисао да би кривац за инцидент могао бити висок ново загађења, узрокован употребом дрвног огрева и агрохемикалија у том подручју. Друга теорија пак говори о томе како су птице биле погођене струјом док су одмарале на далеководима.

Но, доктор Ричард Броутон, еколог из британског Центра за екологију и хидрологију, рекао је да иако није могао уочити грабљивицу на снимку, 99 одсто сигуран да је несрећу узроковала управо птица грабљивица.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 11:15