Viktor Orban / - FOTO: INSTAGRAM
22/11/2022 u 10:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Orban nosio šal sa mapom „Velike Mađarske“, koja obuhvata i teritoriju Vojvodine

Orban već godinama neskriveno ističe simbole velike Mađarske, koja zauzima teritorije susjednih država, navodi se u pisanoj izjavi Martona

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton zatražio je od funkcionera Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana i Balinta Pastora da iskoriste bliske veze sa Viktorom Orbanom i utiču na njega kako bi prestao da nosi navijački šal sa mapom velike Mađarske, koja obuhvata i teritoriju Vojvodine.

Orban već godinama neskriveno ističe simbole velike Mađarske, koja zauzima teritorije susjednih država, navodi se u pisanoj izjavi Martona.

"Otac i sin Pastor još nisu viđeni sa takvim šalovima, ali oni snažno podržavaju izgradnju novosadskog spomenika žrtvama iz 1944. i 1945. godine, među kojima su i brojni pripadnici Hortijevog fašističkog režima, koji su u Novom Sadu i cijeloj Bačkoj počinili brojne zločine“, naglašava LSV.

Marton dodaje da su „otac i sin Pastor skloni da optuže građane Novog Sada za antimađarsku politiku, a zaboravljaju da je zbog politike njihovih današnjih koalicionih partnera, preobučenih radikala, ali i samog Saveza vojvođanskih Mađara, u Vojvodini za 30 godina 200.000 Mađara manje“.

- Poručujemo Ištvanu i Balintu Pastoru da zaborave Šešeljev narativ, jer takav jezik ne može donijeti ništa dobro ni Mađarima, ni Srbima, niti bilo kome u Vojvodini i Srbiji - ističe Marton.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:04