28/08/2021 u 11:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Убица Роберта Кенедија биће условно пуштен након 50 година

Сирхан који има 77 година у затвору је од 1968. године, када је у хотелу у Лос Анђелесу убио кандидата за предсједничку номинацију демократа. Роберт Кенеди био је млађи брат предсједника Џона Кенедија

Одбор Калифорније за условне казне изгласао је ослобађање Сирхана Сирхана који је убио америчког сенатора Роберта Ф. Кенедија, преноси N1.

Сирхан који има 77 година у затвору је од 1968. године, када је у хотелу у Лос Анђелесу убио кандидата за предсједничку номинацију демократа. Роберт Кенеди био је млађи брат предсједника Џона Кенедија.

Одлуку ће у у наредних 90 дана анализирати особље калифорнијског одбора за условно пуштање, а потом одлуку треба да одобри гувернер Калифорније. То је било Сирханово шеснаесто саслушање за условно пуштање, пренио је Радио Слободна Европа.

Даглас Кенеди, најмлађи сенаторов син, заложио се за условно пуштање убице свога оца. Тужиоцу су одбили да дођу на рочиште како би поручили да треба да остане иза решетака.

-Мислим да сам цијели живот био у страху од Сирхана и његовог имена на овај или онај начин. И данас сам захвалан да га видим као особу вриједну саосјећања и љубав- рекао је Даглас Кенеди и додао да вјерује да било који затвореник за којег се утврди да не представља пријетњу за себе или свијет, треба да буде пуштен.

Други син убијеног сенатора, Роберт Ф. Кенеди Јр. послао је писмо одбору подржавајући Сирханово пуштање на слободу.

Сирхан, хришћански Палестинац из Јордана, признао је да је био љут на Кенедија због његове подршке Израелу, али да се не сјећа убиства.

На рочишту је Сирхан рекао да је научио да контролише своју љутњу и да је предан мирном животу.

-Никада више себе не би довео у опасност. Имате моје обећање. Бринућу се  о сигурности, миру и ненасиљу-казао је Сирхан.

ВИДЕО:  KTLA 5 (youtube)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 22:43