Marija Zaharova / - FOTO: SHUTTERSTOCK
03/07/2024 u 14:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Zaharova: Izjave o miru su samo izgovori

Reakcija Kijeva na predlog mađarskog premijera Viktora Orbana o prekidu vatre bila je očekivana, njihove izjave o miru su samo izgovori, izjavila je Marija Zaharova.

- Da li ste očekivali da čujete nešto drugo? Sve riječi o miru su samo izgovori, to su samo paravani, klišei, memovi. To su riječi koje se, kao i teze, moraju zapamtiti i izgovoriti. Postoji samo jedan cilj, koji je objavio kolektivni Zapad – a to je naneti strateški poraz Rusiji - rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

-Šta ste očekivali od onih koje su Sjedinjene Američke Države odabrale kao svoj instrument? Sam instrument ne određuje šta treba da radi i kako da živi - dodala je ona, prenosi B92.

Orban: Idemo ka ratu

Orban je u utorak posjetio Kijev prvi put posle 12 godina. Mađarska od 1. jula narednih pola godine predsjedava Savjetu Evropske unije.

Mađarski premijer je na konferenciji za novinare sa ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim izjavio da ga je zamolio da razmotri mogućnost prekida vatre pre pregovora za rešavanje situacije u Ukrajini.

Sa svoje strane, zamjenik šefa kabineta predsjednika Ukrajine Igor Žovkva rekao je da će Kijev nastojati da rješi konflikt drugim metodama.

Orban je takođe rekao da će pitanje mira u Ukrajini biti glavno pitanje tokom narednih šest mjeseci mađarskog predsjedavanja Sjavetu EU.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. jul 2024 14:19