Марија Захарова / фото: РТС
13/04/2022 u 22:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Захарова: Србиjа каже да смо приjатељи – ми своjе приjатеље увијек подржавамо

Биљежимо и изjаве српске стране да им jе Русиjа приjатељ, казала је Захарова

Русиjа рачуна на доследну позициjу Србиjе према Русиjи у оквиру међународних организациjа, изjавила jе званична представница руског Министарства иностраних послова Русиjе Мариjа Захарова, преноси Спутњик.

- Биљежимо изjаве српских политичара о притисцима коjи се на њих врше. Биљежимо и изjаве српске стране да им jе Русиjа приjатељ. Можда имамо различите погледе на приjатељство. Ми своjе приjатеље у тешким тренуцима увијек подржавамо - саопштила jе она.

Она jе навела да Русиjа разумије да су многе државе коjе желе да воде независну, избалансирану политику под jаким притиском, прије свега од САД, и да мораjу да иду на компромисе.

- Ако jе ријеч о онима коjи се проглашаваjу нашим приjатељима, онда jе то немогуће разумјети. Полазимо од тога да ће се наши традиционални партнери у свом деловању у оквиру међународних организациjа на разним мултилатералним платформама доследно држати ставова коjи одражаваjу њихове истинске националне интересе и истински приjатељски однос према нама - закључила jе Захарова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 09:08