Frida Farel / - NOWTHIS NEWS/YOUTUBE/PRINTSCREEN
29/07/2023 u 09:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Zaključao je vrata, stavio ključ u džep i izvadio nož": Manekenku oteli, a onda je za tri dana silovalo šest muškaraca

Bila sam u centru Londona kada mi je prišao muškarac u ranim 50-im i započeo neobavezan razgovor. Rekao mi je da radi kasting za jednu holivudsku brošuru i da bi volio da me angažuje, ispričala je Frida

Bivša manekenka i glumica prije nekoliko godina odlučila je da podijeli svoju životnu traumu i na taj način pruži podršku svim žrtvama seksualnog zlostavljanja. Njena priča podigla je svijet na noge, a ona je odlučila i da napiše scenario za film u kome će igrati glavnu ulogu, a govori o njenom životu.

Manekenka i glumica Frida Farel prije nekoliko godina odlučila je da ekranizuje svoju tešku životnu priču koji je obilježio traumatičan događaj u njenoj mladosti, prenosi nova.rs.

Tokom studija, Frida je bila oteta, a potom nedjelju dana zatočena i za to vrijeme silovalo ju je najmanje šest muškaraca.

Njeno poznanstvo sa Piterom, čovjekom koji ju je pozvao na kasting zauvek je promijenilo njen život.

Od samog početka je bila sumnjičava, ali je na kraju odlučila da ode u njegov stan gdje je bilo zakazano slikanje.

- Bila sam u centru Londona kada mi je prišao muškarac u ranim 50-im i započeo neobavezan razgovor. Rekao mi je da radi kasting za jednu holivudsku brošuru i da bi volio da me angažuje. Isprva sam oklijevala i njegovu priču sam uzela sa velikom dozom rezerve, ali nakon što sam provjerila njegove podatke na internetu, procijenila sam da govori istinu pa sam ga pozvala da zakažemo sastanak, ispričala je Frida.

Obećano joj je da će raditi reklamu za Hali Dejvidsona i za koju će dobiti 7.000 funti. Međutim, ispostavilo se da je sve laž, a to joj je postalo jasno onog momenta kada je zaključao stan i izvadio nož.

- Bio je tako šarmantan kada je otvorio vrata, a onda čim sam ušla, prišao mi je iza leđa, zaključao vrata i stavio ključ u džep. ‘Pomislila sam: ‘Šta se dešava? Šta se dešava? Šta se dešava?’ A onda se okrenuo i izvukao nož. I tada se zaista samo smrznete. Očigledno, ništa nije u redu, pričs ona.

Ubrzo joj je dao jeziva uputstva, tačnije da obuče tuđi donji veš i popije čašu mlijeka, a potom je u dnevnoj sobi silovao. Iako je pomislila da odbije seksualni odnos, strah je bio jači pogotovo zbog činejnice da mu je nož sve vrijeme bi pri ruci.

- Prisilo me je na seksualni odnos a dok me je silovao, nož kojim je mahao kada sam ušla u njegov stan, bio mu je na dohvat ruke, objasnila je glumica i dodala da se ubrzo nakon toga onesvijestila, piše Stil.

Nakon što se probudila uslijedila je još jezivija scena. Bila je u nepoznatoj sobi potpuno naga, a u prostoriji osim rešetaka na prozoru bio je samo krevet.

Kako bi preživjela dobijala je hranu i piće, posle koga bi se onesvijestila. Otmičar bi je probudio kada bi došao neki muškarac za koje tvrdi da su bili svjesni da nije prostitutka, kao i da tu nije svojom voljom.

Ovaj zločin trajao je tri dana i Frida tvrdi da ju je za to vrijeme silovalo čak šest muškaraca, ali zbog prisilnog drogiranja većinu vremena nije ni bila pri svijesti.

Posle nekoliko paklenih dana, Piter je napravio jednu grešku zahvaljujući kojoj je manekenka uspjela da se spasi.

- Uletio je unutra, djelovao je stvarno pod stresom i bacio mi donji veš. Rekao je: ‘Obuci se, neko dolazi za dva minuta.’ Onda je izjurio i zalupi vratima kao i sve vrijeme. Ali ovoga puta nije bilo škljocanja brave. Nikada neću zaboraviti taj trenutak, jer je moj svijet stao, priča ona.

Piter nije zaključao ulazna vrata i Frida je uspjela da se iskrade i pobjegne. Iako je strahovala da je u pitanju klopka, posle koje bi sigurno bila pretučena i iznova silovana, ispostavilo se da je Piter zaista napravio propust u svom jezivom zločinu, te Frida to iskoristila.

Prvim taksijem je otišla kod prijatelja, a posle nekoliko dana odlučila je da slučaj prijavi policiji. Međutim, ovdje nije naišla na razumijevanje.

- Počela sam da pričam, a oni su bili kao: ‘Pa, sama si ušla? Nije te čak ni natjerao? Osjećala sam se zaista, zaista beznačajno’, kaže ona.

Policija je pokušala da pronađe Pitera, ali nije uspjela.

Njen film „Apartman 407“ predstavlja podršku svim ženama koje nemaju dovoljno medijskog prostora da govore o seksualnim napadima koje su preživjele.

- Napravila sam ovaj film da pomognem drugim ženama – da pokažem svijetu da sam preživela, a ne žrtva. Manje od dva procenta žena je u stanju da pobjegne od trgovine ljudima. U stvari, imam sreće: mogu da sjedim ovdje i pričam o tome. Ima mnogo žena koje ne mogu, rekla je Frida u intervjuu za britanski „The Sun“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 16:33