Зеленски  / -Фото: Архива
06/08/2021 u 10:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зеленски категоричан: Ко мисли да Донбас није украјински нека иде у Русију

То никада неће бити руска територија, поручује украјински предсједник

Предсjедник Украјине Владимир Зеленски изјавiо је да Донбас никад неће бити руска територија, а онима који воле Русију и желе да ова област уђе у њен састав поручио да траже за себе мjесто у Русији.

- Ако неко живи данас на територији привремено окупираног Донбаса и сматра да је наша ствар исправна - треба да будемо заједно с Русијом, ми смо Руси сматрам да је велика грешка да остане да живи у Донбасу. То никада неће бити руска територија - рекао је Зеленски у интервјуу за ТВ Дом.

Он је поручио онима који воле Русију, а цио живот су провели у Украјини, али су осјећали да је то Русија треба да "у име своје дјеце и унука иду и траже себи мјесто у Русији", преноси Спутњик.

Тврди да је то исправно јер "без Украјине на тој територији цивилизације неће бити".

- Украјина ће се развијати, градиће се, а у таквом Донбасу окупираном и одвојеном никад неће бити развоја. Али, ако осјећаш да је Донбас Украјина, ако поштујеш ту заставу, украјински језик, ако осјећаш да си Украјинац, онда остани тамо, држи се, а та ће територија у сваком случају бити ослобођена од окупације - рекао је Зеленски.

На то је одговорила портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова која је савјетовала Зеленског да предложи одлазак из Донбаса онима који траже чланство Украјине у ЕУ и НАТО, а не само онима који живе у тој области, а сматрају се Русима.

- Зеленски, који је позвао оне који себе сматрају Русима да оду, треба да буде поштен и потпуно доследан и да се обрати и онима који желе да буду у ЕУ и НАТО. Он сије сјеме раздора умјесто да ради на уједињењу земље и њеног мултиетничког народа- поручила је она. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 17:12