Јакшић / - принтскрин
06/12/2021 u 06:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Жесток ударац за картел нарко-боса из Србиjе: Jакшићев дилер пао у Перуу

Његов шеф Зоран Jакшић осуђен jе на 25 година робиjе због шверца 800 килограма кокаина

Перси Парониjа Ароjо ухапшен је jер jе у децембру 2020. покушао да побјегне из затвора Мигел Кастро са шефом Групе Америка Зораном Jакшићем.

Перси Парониjа Ароjо, коjи jе био главни дилер кокаина за картеле Лос Балканес и Група Америка, у сриједу jе поново ухапшен jер jе у децембру 2020. планирао да са вођом банди Зораном Jакшићем побјегне из затвора у Перуу, преносе локални медиjи.

Како наводе, Ароjо jе у августу 2018. године осуђен на 29 година затвора, али jе двије године касниjе пуштен на основу документа „хабеас корпус“, према коjем ниjе могао да остане у затвору ако за то ниjе било довољно елемената.

- Међутим, Специjално тужилаштво за борбу против дроге поништило jе таj документ и Jакшићев сарадник jе поново ухапшен. Истражитељи су сазнали да jе с њим покушао да побјегне из затвора кроз тунел дугачак око 200 метара коjи су открили у близини. Акциjу jе спровео тим из Одјељења за специjалне истраге - обjашњава извор шпанских медиjа.

Jавност jе први пут чула за Ароjа 29. jула 2015. године, када jе ухапшен на фарми у Хуаралу са 75 килограма кокаина, коjи jе наводно планирао да пошаље у Европу.

Његов шеф Зоран Jакшић осуђен jе на 25 година робиjе због шверца 800 килограма кокаина. Он jе такође у више наврата покушавао да побјегне из затвора.

Имао 46 идентитета

Зоран Jакшић ухапшен jе у jулу 2016. године у акциjи америчке ДЕА, у тренутку када jе са лажним документима покушао да отпутуjе у Еквадор. Како jе истрага открила, свих ових година током скривања у Jужноj Америци он jе користио чак 46 идентитета.

Последњи покушаj бјекства имао jе у априлу ове године, али jе полициjа то сазнала и пребацила га у строго чувани затвор у воjноj бази Калао.

- Због његовог премјештаjа мобилисан jе читав контингент агената из специjалне jединице СУАТ како би спријечили евентуални Jакшићев покушаj бјекства - пренијели су тада локални медиjи.

Претходни покушаj био jе 2020. управо са Ароjом. Полициjа jе установила да су годину дана раниjе почели да припремаjу план бјекства. Када jе Jакшић схватио да не може да искористи тунел, наводно jе глумио да jе болестан и тражио да га воде на љекарски преглед. Хтео jе да искористи непажњу љекара и побјегне, али jе то спријечено.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 06:34