Фото: Огњен Радошевић, Ало / - Фото: Огњен Радошевић, Ало
10/10/2021 u 16:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вулин: "Српски свијет" је једина брана "великој Албанији"

- Надам се да ће сви који ћуте о Рамином признању да ствара "велику Албанију" ћутати и када ми Срби говоримо о "Српском свијету" - поручио је он.

Српски министар унутрашњих послова Александар Вулин одговорио је на изјаву коју је дао премијер Албаније Еди Рама о тежњи уједињења Албаније и Косова.

- Када премијер Албаније Еди Рама каже да је задатак његове политичке каријере "уједињење Албаније са (тзв.) Косовом" ћуте све балканске земље, ћути и Унмик који по Резолуцији 1244 контролише Косово и Метохију, а ЕУ нећа да изда ни своја чувена саопштења у којима позива "обје стране на уздржаност". Када ја, који нисам премијер Србије, у своје име позовем на политичко јединство свих Срба и кажем да је задатак моје генерације стварање "Српског свијета" , онда се цијели регион огласи а и ЕУ има шта да каже", изјавио је српски министар полиције и предсједник Покрета социјалиста Александар Вулин одговарајући Едију Рами који је рекао да је циљ његове политичке каријере да се "Албанија уједини са (тзв.) Косовом".

Вулин је нагласио да Срби морају да говоре о "великој Албанији" јер сви ћуте о томе.

 - Све што се допусти Шиптарима неће моћи да се забрани Србима. Једина брана "великој Албанији" и једина снага која ће Србима омогућити да други не одлучују о нама је српско политичко јединство и стварање "Српског свијета". Надам се да ће сви који ћуте о Рамином признању да ствара "велику Албанију" ћутати и када ми Срби говоримо о "Српском свијету" - поручио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 16:57