Sa promocije / - FOTO: DAN
25/10/2024 u 10:43 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Antologija poezije u izdanju KZ “Vladimir Mijupković” iz Nikšića predstavljena na 67. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga

U okviru 67. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga održana je promocija antologije „Olujna polja poezije“, u izdanju Književne zajednice „Vladimir Mijušković“ iz Nikšića.

Knjigu, koja je sabrala najbolje pjesme članova te književne zajednice, priredili su Spasoje Bajović i Jovan Drašković, dok je pogovor napisala Dragana Litričin Dunić.

Na promociji je govorio predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević, koji je istakao veliki značaj ove antologije, čije su izdavanje finansijski pomogle opštine Nikšić i Plužine.

- Ova knjiga odabranih stihova predstavlja svjedočanstvo više od pola vijeka nikšićkog stvaralaštva, čime je Nikšić postao jedno ’olujno polje poezije‘ -poručio je Kovačević.

On je takođe rekao da je knjiga predstavljena na TV Studio B, naglašavajući da pjesnici iz male sredine, koji nisu imali velike pretenzije, sada imaju priliku da se pokažu i prezentuju svoje pjesništvo, dodavši da će Opština Nikšić u narednom periodu imati cilj da nađe adekvatne prostorije za tu književnu zajednicu.

Pored Kovačevića, na promociji antologije govorili su i predsjednik Književne zajednice „Vladimir Mijušković“ Spasoje Bajović, prof. dr Dragana Litričin Dunić i sekretar Književne zajednice Jovan Drašković. Moderator programa bio je savjetnik predsjednika Miljan Mijušković.

Podsjetimo, Književna zajednica „Vladimir Mijušković“, jedna od najstarijih književnih asocijacija u Crnoj Gori, osnovana je 1968. godine u Nikšiću. Okupljajući najznačajnije književne stvaraoce, u svojoj dugoj tradiciji objavila je više od 650 publikacija različitog žanra.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. oktobar 2024 10:44