Тања Бакић / -фото: приватна архива
26/06/2024 u 18:27 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Autorsko veče Tanje Bakić

Pјesnikinja i prevodilac s engleskog dr Tanja Bakić predstaviće se publici u četvrtak, 27. јuna, od 20 časova, u Perјaničkom domu, prostoru Muzeјa savremene umјetnosti Crne Gore

Na autorskoј večeri Tanje Bakić biće govora o njenom književnom radu, ali i kao eseјistkinje, priređivača i prevodioca, koјi do sada iza sebe ima već 15 knjiga.

Dobitnica je nacionalne stipendije Ministarstva nauke Crne Gore za izvrsnost, kao i nagrade Srednjoevropske inicijative za književnost, stipendije britanske Asocijacije za istraživanja u modernoj humanistici, rezidencije Internacionalne kuće autora u Gracu (Austrija), stipendije Foruma slovenskih kultura, Cankarjeve rezidencije u Ljubljani, Traduki rezidencija za gradove Tirana i Novo mesto, a rezidencijalno je takođe boravila i u Pragu, kao i drugim evropskim gradovima. Dva puta je po izboru međunarodnog Žirija istoričara umjetnosti bila izabrana za predstavnika Crne Gore na Bijenalu umjetnika Evrope i Mediterana (Ankora 2013. i Milano 2015). Dva puta je bila pozvana govornica na skupu o Vilijamu Blejku u galeriji "Tate Britain" (Tejt Britan) u Londonu. Pјesme su јoј uvrštene i u antologiju koja je objavljena u sklopu World Expo 2020 u Dubaiju i uvrštene su u internacionalnu antologiju "Svjetsko drvo poezije" vodećih pjesnika iz 192 zemlje.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jun 2024 18:28