Плакат за догађај / -ЦРНОГОРСКО НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ
25/10/2024 u 13:24 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Čovјek i umјetnik

Dan Crnogorskog narodnog pozorišta, 1. novembar, biće obilježen izvođenjem muzičko-scenskog djela "L‘altro Giacomo - Čovjek i Umjetnik", reditelja Renata Raima (Renato Raimo), u 20 časova na Velikoј sceni ovog teatra

Program se realizuјe u saradnji s Ambasadom Republike Italije, Italijanskim institutom za kulturu, kao i Nacionalnim Komitetom Italije "Puccini 100".

Na ovaj način nacionalni teatar nastavlja sa međunarodnom saradnjom i uključuje se u obilježavanje 100 godina od smrti Đakoma Pučinija, jednog od najvećih kompozitora opere u istoriji.

Uloge tumače: Renato Raimo, Chiara Maria Battaglia, sopran: Rachel Stellaci, tenor: Davide Piaggio, Maestro: Carlo Bernini. Projekat je nastao u produkciji Green Teatra iz Pize, kao i saradnji s Fondacijom Festivala Puccini i Fondacijom Giacomo Puccini.

Pozorišno autorsko djelo Renata Raima predstavlja jednostavnog čovjeka, njegove vrline i mane, njegove vrijednosti i strasti, a sa druge strane preslikava se živo umjetničko djelo njegove vječne operske muzike. Ovo je putovanje između njegovih strasti i ljubavi, koje su ga inspirisale za stvaranje ovih unikatnih umjetničkih djela, koja su najizvođenije opere ikada u cijelom svijetu. Ovaj muzičko scenski spektakl je perfektan balans između života i muzike u kome se njegov život prepliće sa vječnim melodijama.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. oktobar 2024 13:25