Marsel - Jakšić Stojanović / - MPNI
21/09/2024 u 09:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Deseti Internacionalni sajam knjiga u Podgorici od 2. do 6. oktobra

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović, sastala se sa ambasadorkom Italije u Crnoj Gori Andreine Marsel povodom aktivnosti uoči X Internacionalnog sajma knjiga koji će se održati u Podgorici od 2. do 6. oktobra ove godine.

Naime, Ambasada Italije  već godinama daje veliku podršku u realizaciji Internacionalnog sajma knjiga kroz učešće italijanskih izdavača i autora,  što doprinosi snaženju kulturnih veza dvije zemlje. 

Kao rezultat te saradnje ove godine će se na Sajmu predstaviti dvije  italijanske izdavačke kuće,,Besa Muci" i,,Fandango", a jedan od najistaknutijih učesnika  pratećeg programa Sajma ove godine biće jedan od najpoznatijih savremenih italijanskih autora, Lorenco Marone.

Ministarka i ambasadorka su se usaglasile da je učešće nastavnika i učenika u dogadjajima u okviru Sajma izuzetno važno zbog podsticanja ljubavi prema knjizi i promovisanja čitalačke kulture, te su dogovorile konkretne oblike saradnje u ovom segmentu kako bi što više učenika imalo priliku da uživa u programu Sajma.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. septembar 2024 09:49