Scena iz predstave ”Vrpca” / -FOTO: DUŠKO MILJANIĆ
15/09/2024 u 13:05 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Dodjelom nagrada završen FIAT: „Vrpca” apsolutni pobjednik

Apsolutni pobjednik FIAT-a je koreodrama "Vrpca", produkcija Udruženja baletskih umetnika Srbije, za koju je tekst, dramaturgiju, koreografiju i režiju uradila Aleksandra Arizanović, stoji na fejsbuk stranici festivala

Festival internacionalnog alternativnog teatra - FIAT, zvanično je završen sinoć na platou KIC "Budo Tomović" proglašenjem i dodjelom nagrada najuspješnijim učesnicima 39. izdanja.

Kako stoji na fejsbuk stranici FIAT-a, apsolutni pobjednik festivala je koreodrama "Vrpca", produkcija Udruženja baletskih umetnika Srbije, za koju je tekst, dramaturgiju, koreografiju i režiju uradila Aleksandra Arizanović.

Jednoglasnu odluku je donio stručni žiri u sastavu: Sonja Vukićević, balerina i predsjednica žirija FIAT 2024, Aleksandar Gavranić, glumac i Mirko Radonjić, reditelj. Njihovom odlukom sve nagrade 39. FIAT-a pripale su "Vrpci" - nagrada za najbolju predstavu, nagrada "Slobodan Milatović" za najbolju režiju i nagrada za najbolju žensku ulogu koju dijele Aleksandra Arizanović i Jelica Arizanović.

image

Aleksandra Arizanović u jednoj od scena "Vrpce"

-FOTO: DUŠKO MILJANIĆ

Prethodno je juče održano još nekoliko programa. Na velikoj sceni KIC "Budo Tomović" izvedena je predstava iz Sjeverne Makedonije "Here Kitty Kitty", u produkciji Presvrt teatar iz Velesa, a u režiji Filipa Petkovskog.

U holu Moderne galerije JU Muzeji i galerije Podgorice, izveden je i posljednji čin projekta Ivane Ivković "The Port Of Trust".

Ove godine za neku od nagrada takmičilo se devet predstava Litvanije, Italije, Francuske, Kosova, Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, kao i iz Crne Gore.

I ove godine festival, pod motom "Klatno", imao je niz pratećih programa - muzičkih, vizuelnih i filmskih.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 13:06