javni poziv / foto: ministarstvo kulture
20/09/2024 u 10:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Javni poziv za dodjelu državne nagrade Miroslavljevo jevanđelje

Ministarstvo kulture i medija je objavilo Javni poziv za dodjelu državne nagrade Miroslavljevo jevanđelje za 2024.godinu.

- Nagrada Miroslavljevo jevanđelje dodjeljuje se autoru iz Crne Gore za književno, istoriografsko, etnografsko ili publicističko djelo objavljeno u Crnoj Gori u prethodne tri godine (2022, 2023 i 2024.godina). Nagradu Miroslavljevo jevanđelje dodjeljuje žiri koji imenuje Ministarstvo iz reda istaknutih stvaralaca i naučnih radnika iz oblasti književnosti, istoriografije, etnografije i publicistike iz Crne Gore, koja se javno saopštava i koju će uručiti ministarka kulture i medija u Bijelom Polju- navodi se u saopštenju.

Svako (pojedinac, grupa lica, nevladina organizacija, privredno društvo, ustanova, državni organ, organ lokalne samouprave i drugi subjekti), može da podnese po jedan predlog za dodjelu nagrade Miroslavljevo jevanđelje.

- Predlog za dodjelu nagrade mora biti obrazložen, i potkrijepljen dokazima koji potvrđuju izuzetan doprinos razvoju oblasti na koju se nagrada odnosi. Uz predlog za dodjelu nagrade dostavlja se i šest primjeraka djela koje se kandiduje za nagradu. Predlozi za dodjelu nagrade podnose se u roku od 30 dana objavljivanja javnog poziva, zaključno sa 22. oktobrom 2024. godine (utorak)- navode iz MKM.

Dokumentacija se dostavlja Ministarstvu kulture i medija na adresu: ul. Njegoševa, br. 83, 81250 Cetinje, sa naznakom: „Za državnu nagradu Miroslavljevo jevanđelje za 2024. godinu“.

Dodatne informacije mogu se dobiti u Ministarstvu kulture i medija na telefon: 041 232 894 ili e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 10:36