Плакат за изложбу / -УЦГ
10/10/2024 u 15:22 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Koreodrama i izložba

Koreodrama "Jovana Lukina" Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje, Univerziteta Crne Gore, izvedena je preksinoć u holu tehničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore, u okviru FUNK festivala – Festivala umjetnosti, nauke i kulture UCG. Danas se u okviru FUNK-a otvara izložba posvećena razvoju hemije
image

Сцена из "Јоване Лукине"

-УЦГ
Predstava „Jovana Lukina”, inspirisana istoimenim filmom proslavljenog crnogorskog reditelja Živka Nikolića, okupila je publiku, koja je s oduševljenjem pratila nastup studenata glume Jovane Brnović i Miloša Kašćelana, uz tehničku podršku studenata pozorišne produkcije Ivana Bogićevića i Sretena Miloševića, stoјi u saopštenju UCG. Koreodrama je, kroz precizan i izražajan koreografski jezik, obradila društveno relevantnu temu, što je dodatno potvrđeno osvajanjem Gran pri nagrade za najbolju koreodramu na međunarodnom festivalu SPIK u Kosovskoj Mitrovici.

image

Сцена из кореодраме изведене у оквиру ФУНК фестивал

-UCG

Večeras (10. oktobar), u okviru festivala FUNK, u 18 časova u centralnom holu zgrade tehničkih fakulteta biće otvorena izložba "Hemijska tvrđava". Autorke izložbe su dr Jasminka Korolija i prof. dr Ljuba Mandić, a izložbu organizuju Univerzitet Crne Gore, Prirodno-matematički fakultet UCG i Muzej nauke i tehnike iz Beograda.

Izložba je posvećena jubileju - 155 godina od objavljivanja tablice Periodnog sistema elemenata od strane ruskog hemičara Dmitrija Mendeljejeva, kao i jubileju 190 godišnjice rođenja ovog velikog naučnika. Osim toga, postavka je i skroman prilog jubileju koji proslavlja Univerzitet Crne Gore - 50 godina postojanja i rada.

Izložba će biti javnosti dostupna mjesec dana i posjetioci će imati priliku da prate istorijat razvoja Periodnog sistema, otkrivanje elemenata, da vide neke od uzoraka elemenata koji se nalaze u zbirci Prirodno-matematičkog fakulteta, ali i neke od laboratorijskih posuda i pribora koji se uobičajeno koristi u hemijskim laboratorijama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
10. oktobar 2024 15:23