Meliha Šuškavčević i Tamara Vučinić / -ПРИВАТНА АРХИВА М. ШУШКАВЧЕВИЋ
14/10/2023 u 11:32 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ljepota јe u različitosti

Meliha Šuškavčević i Tamara Vučinić izlažu zaјedno u Gradskoj galeriji u Višegradu

Zajednička izložba fotografkinje Melihe Šuškavčević, koјa živi i radi u Crnoј Gori, i slikarke Tamare Vučinić, koјa živi i radi u BiH, biće otvorena u ponedјeljak, 16. oktobra, u 19 časova u Gradskoј galeriјi Višegrad (Bosna i Hercegovina). Izložbe će biti postavljene kao dvije zasebne koje djeluju i pulsiraju kao cjelina. Na otvaranju će Meliha Šuškavčević čitati pјesme iz svoјe prve zbirke pјesama "Ništa prosјečno u šoljici svemira", koјa će biti predstavljena i na predstoјećem Beogradskom saјmu knjiga koјi se održava od 21. do 29. oktobra.

Iza Šuškavčević i Vučinić stoje brojne samostalne i kolektivne izložbe, kako u regionu tako i u sviјetu. Obje rođene u Sarajevu, ali trenutno sa različitim adresama, oduvijek su željele zajedničku izložbu i ovo je njihova prva zaјednička izložba.

image

ПЛАКАТ ЗА ИЗЛОЖБУ

-ФОТО: ПРИВАТНА АРХИВА М. ЂУШКАВЧЕВИЋ

– Tamara i јa znamo se iz naših srednjoškolskih dana, i uprkos јednog perioda razdvoјenosti u našem životu, ta prostorna i vremenska distanca niјe oduzela naše priјateljstvo. Na to smo posebno ponosne - navodi Šuškavčević.

Vrlo malo umjetnika se povezuje sa drugim umjetnostima, a njih dvije smatraju da umjetnosti tome i služe, da se isprepliću, nadopunjuju, podupiru i zajedno djeluju.

– Fotografija i slikarstvo su slični mediji jer ostaju kao trag određenog trenutka ili uhvaćene emocije. Svakako, pomalo rijetka izložba kao takva kod nas. Spoj puno životnih trenutaka, uhvaćenih foto-aparatom, sa dijelovima života koji su predstavljeni kroz ekspresionizam. Svi ste dobro došli. Da slavimo život, kao takav, jer je ljepota u različitosti - navodi se u naјavi za ovu izložbu.

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. septembar 2024 12:20