Сцена из представе / -ГРАД ТЕАТАР, БУДВА
21/08/2024 u 16:20 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

"Maratonci trče počasni krug"

Predstava "Maratonci trče počasni krug" Dušana Kovačevića u adaptaciji i režiji Olje Đorđević, u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta iz Osijeka, biće izvedena večeras, 21. avgusta, u 21 čas, na sceni između crkava u Starom gradu Budvi

Scenografiјu za predstavu "Maratonci trče počasni krug" osječkog HNK јe uradila Ljubica Petrović, kostime Dubravka Skvrce, scenski govor Saša Latinović, koreografiјu Andreja Kulešević, muziku Irena Popović i Nikola Dragović, a songove Danica Nikolić. U predstavi igraju: Aljoša Čepl, Miroslav Čabraja, Duško Modrinić, Antonio Jakupčević, Ivica Lučić, Vladimir Tintor, Matija Kačan, Petra Bernarda Blašković i Ivana Soldo Čabraja.

– Ono što je bila pobuna mladog Kovačevića sedamdesetih godina prošlog vijeka može biti i sredstvo nekih naših pobuna danas. Nažalost, okolnosti su se donekle promijenile u odnosu na vrijeme događanja, ali svijet je ostao isti, možda čak i gori. U "Maratoncima" predstavnici muškog, konzervativnog svijeta ogrezlog u korupciji i kriminalu gaze sve pred sobom i ne biraju sredstva da dođu do svojih, naravno finansijskih ciljeva, pa makar to značilo da će u tom procesu sahraniti cijeli svijet. Štaviše, oni to potajno i žele, nadaju se epidemijama, bolestima svake vrste i sunovratu medicine. Zvuči poznato? - zapisala јe rediteljka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
07. septembar 2024 16:47