Plakat za koncert / -KIC "BUDO TOMOVIĆ"
03/09/2023 u 13:17 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mendlson i Šostakovič na programu kvarteta „Gosl”

Novoosnovani gudački kvartet "Gosl" održaće koncert u ponedjelja, 4. septembra, u velikoј sali KIC "Budo Tomović", od 20 časova. Koncert kvarteta održava se u okviru ciklusa "Kamerna muzika", a na repertoaru su dva komada - Feliksa Mendelsona (br.6, op.80) i Dmitrija Šostakoviča (br.9, op.117). Ulaz na koncert јe slobodan.

Sastav je oformljen prošle godine na Ljetnjem kampu za kamernu muziku, a čine ga violinisti Luka Perazić i Viktor Huter, violista Petar Obradović i violončelista Sari Šaćiri.

Violinista Luka Perazić počeo je da svira violinu u UŠMB "Vasa Pavić" u klasi Vilija Ferdinandija. Usavršavao se kod mnogih domaćih i inostranih profesora i dirigenata. Ove godine završava osnovne studije u Guildhall School of Music and Drama u klasi profesora Krzysztofa Smietane, a naredne školske godine pohađaće master studije na istom konzervatorijumu, kao dobitnik pune stipendije.

Violinista Viktor Huter takođe je bio učenik podgoričke škole "Vasa Pavić", a sa 16 godina počeo јe studije violine na Muzičkoj akademiji na Cetinju, u klasi prof. Vujadina Krivokapića. Usavršavao se kod brojnih eminentnih umjetnika.

Violista Petar Obradović obrazovao se u Banjoj Luci i Beogradu, gdje je diplomirao i magistarirao na Fakultetu muzičke umetnosti, u klasi prof. Nemanje Marjanovića i prof. Pante Veličkovića. Pohađao je brojne kurseve viole, kamerne muzike i orkestra kod renomiranih izvođača i pedagoga. Član je Crnogorskog simfonijskog orkestra. Od 2017. je član mentorskog tima Ljetnjeg kampa za kamernu muziku.

Violončelista Sari Šaćiri, јoš јe јedan učenik škole "Vasa Pavić" iz klase Mladena Popovića. Trenutno pohađa osnovne studije violončela na Univerzitetu umjetnosti u Roterdamu (Holandija) u klasi prof. Joakima Eijlandera. Pohađao je majstorske radionice u Prizrenu, Forliju, kao i Ljetnju muzičku Akademiju u Brizigelu (Italija).

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. oktobar 2024 01:15