Промоција монографије ”Раћи и Раћеси” Настадина Булатовића / -Срђан Б.
20/04/2022 u 22:22 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Монографија "Раћи и Раћеси": Ни мањег села, ни бурније историје

Аутор монографије о селу Раћи и његовим становницима, новинар и ТВ аутор Настадин Булатовић је казао да је књигу о родном селу писао десет година, а завршио је подстакнут подршком брата, покојног Момира Булатовића

Тијесна је била мултимедијална сала подгоричког КИЦ-а "Будо Томовић" да прими све који су дошли да испрате промоцију монографије "Раћи и Раћеси" Настадина Булатовића коју је објавио Фонд за изградњу Куча "Марко Миљанов" у едиције "Баштина".

У књизи "Раћи и Раћеси" Булатовић је на 350 страница забиљежио најзначајније историјске моменте овог села и његових становиника од првог помена у 15. вијеку до данашњих дана.

image

Промоција монографије "Раћи и Раћеси" Настадина Булатовића

-Срђан Бољевић

Аутор монографије о селу Раћи и његовим становницима, новинар и ТВ аутор Настадин Булатовић је казао да је књигу о родном селу писао десет година, а завршио је подстакнут подршком брата, покојног Момира Булатовића.

Он је казао да га није напустио стварачки жар као новинара и "роба ове проклето лијепе професије" ни након одласка у пензију. Из тога је настала идеја "да написано током каријере стави међу корице књиге или да напише родовску књигу, која би била од користи будућим нараштајима". Тако се, прије десет година, латио писања раћешке хронике, истичући да није био ни свјестан у какву се авантуру упушта.

Он је захвалио свима онима уз које је почео новинарску каријеру, свима који су помогли да објави монографију истичући да је "раћешку хронику писао зарад потомака, као и свим садашњим и будућим раћешким нараштајима".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 01:04