Милић и Каличанин / -ФОТО: КИЦ "Б. ТОМОВИЋ"
15/06/2023 u 09:38 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

„Muzeј voštenih figura” pred Bjelopoljcima

Predstava "Muzeј voštenih figura", autorski projekat Branka Kovačevića, koji je nastao u produkciji KIC-a "Budo Tomović" i Pozorišne trupe "Preporodilište" učestvovaće u takmičarskom dijelu 52. Festivala dramskih amatera Crne Gore koji se održava od 13. do 17. juna u Bijelom Polju. Predstava će biti izvedena u petak, 16. juna, na sceni bjelopoljskog Centra za kulturu, od 19 časova.

U predstavi koja je posvećena istaknutim crnogorskim pozorišnim stvaraocima, DODEST-ovcima Slobodanu Milatoviću i Džoniju Hodžiću, uloge su povjerene Draženu Miliću i Ljubu Kaličaninu, a izbor muzike, scenografiju i kostime osmislila je trupa.

Predstava kroz neverbalni teatar i pokret donosi neobičnu priču o svijetlim i tamnim stranama ljudske prirode. Predstava je zapravo svojevrstan scenski prikaz i priča o međuljudskim odnosima i prijateljstvu. Radnja pozorišnog komada dešava se u napuštenom suterenu Muzeja voštenih figura u kojem stari prijatelji, ljudi sa periferije bitisanja, traže i nalaze privremeni smještaj.

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:12