Минут ћутања за жртве у Украјини / -ДАН
02/03/2022 u 15:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На књижевној промоцији тражени политички одговори

Грађанске активисткиње су захтијевале да се појединачно сваки од учесника догађаја изјасни о питању Украјине, јер нијесу задовољне образложењем ЦАНУ које је недавно објављено

На промоцији књиге ''Методе и домети савремене науке о књижевности'' академика Радомира Ивановића у Црногорској академији наука и умјетности, двије грађанске активисткиње су иступиле у току програма са захтјевом да се учесници изјасне по питању ситуације у Украјини.

Активисткиње су захтијевале и да се ода пошта жртвама у Украјини минутом ћутања, што је и учињено, након чега су услиједили захтјеви да се појединачно сваки од учесника догађаја изјасни о том питању. Како је навела једна од активисткиња, њихова реакција је услиједила јер нијесу задовољни образложењем ЦАНУ које је недавно објављено по питању ситуације у Украјини.

image

Представљање књиге академика Ивановића

-ДАН

На то је академик Нико Мартиновић саопштио да није у питању конференција за штампу, већ промоција књиге, те их је замолио да се не излази из оквира тема промоције. Од проф. Синише Јелушића тражено је да се изјасни о томе којим језиком говори већинско становништво у Црној Гори.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 22:53