FRENK GAMBALI I NEJTAN IST / -SRDJAN BOLJEVIC
24/06/2024 u 13:36 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Najvažnija karika džez produkcije u Crnoj Gori

"Made in New York Jazz Festival Montenegro" koji je ove godine održan deveti put zaredom, završen je sinoć koncertom svih učesnika festivala u atrijumu podgoričke Kapital plaze
image

MADE IN NEW YORK JAZZ FESTIVAL U KAPITAL PLAZI

-SRDJAN BOLJEVIC
Publika je imala priliku da uživa u vrhunskim interpretacijama vrhunskih džez i bluz pjevačica i instrumentalista: Nejtana Ista, Frenka Gambalija, Džez Tejn Votsa, Noe Ista, Ekep Enkvele, Kenedi Kenedi, Jakova Majmana, Luisa Bonile, Mihala Martinjuka, Lane Janjanin, Branka Sterpina, Milana Pavkovića, Filipa Bulatovića i Vladimira Maraša.

image

MADE IN NEW YORK JAZZ FESTIVAL U KAPITAL PLAZI

-SRDJAN BOLJEVIC

Svi oni listom su pokazali zašto su vrhunski muzičari, jer, na scenu nijesu donijeli samo vrhunsku tehniku - vladanje instrumentom i glasom, već su donijeli i vrhunske interpretacije, bez zazora dijeleći emociju s publikom, bilo da je riječ o tuzi ili sreći. Dodajmo, sreća je prevagnula, što su pokazale reakcije publike.

Vladimir Maraš, direktor festivala u Crnoj Gori, kako prenosi Prisma - korporativne komunikacije, nakon koncerta je izjavio da je ponosan na sve ljude u produkciji i organizaciji festivala, koji su dobili sve komplimente od najvećih svjetskih imena koji su bili gosti festivala.

image

FRENK GAMBALI

-SRDJAN BOLJEVIC
image

NEJTAN IST

-SRDJAN BOLJEVIC
image

Uživljenost u pjesmu

-SRDJAN BOLJEVIC

– Mislim da cilj ovog festivala nisu samo dva velika koncerta, već i promocija naše zemlje kao turističke destinacije u kojoj kultura zauzima značajno i važno mjesto. Vođeni logikom da se dobar glas daleko čuje, vjerujem da ćemo nastaviti kao i do sada i da ćemo ubrzo obradovati crnogorsku javnost novim informacijama koje se tiču narednog, desetog po redu, dakle jubilarnog izdanja "Made in New York Jazz Festivala" koje nas očekuje naredne godine - rekao je Maraš.

Dodao je i da je osam programa u pet festivalskih dana, kao i besplatni master klas, potvrda činjenice da je ovaj festival postao najvažnija karika u postavljanju novih produkcijskih standarda kada je tema džez muzika u Crnoj Gori.

image

Festivalska publika

-SRDJAN BOLJEVIC

Majkl Brovkin, predstavnik njujorške kompanije "Made in New York Jazz" Comp INC, najavio je novine za 10. festival.

– Iz godine u godinu, sa sve više zadovoljstva i elana radim na ovom projektu, a sa crnogorskim partnerom, kompanijom "Rabbit Records" i njenim osnivačem Vladimirom Marašem, veoma uspješno sarađujem, što ovaj projekat čini važnim i na većem nivou – nivou crnogorsko-američke saradnje u domenu kulturne diplomatije - rekao je Brovkin sinoć.

Maraš je dodao i da ga raduje veliko interesovanje publike za festivalske programe, a da je skoro polovina publike bila inostrana. Ovom prilikom zahvalio je svim partnerima i pokroviteljima festivala.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. jun 2024 14:42