Глумачка екипа са редитељем и управом / -ББ
03/11/2021 u 15:35 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Никшићко позориште обнавља свој продукцијски рад

У припреми је инсценација драме “Осврни се гњеву” драмског писца из Британије Џон Џејмса Озборна

У Никшићком позоришту, након дуже паузе, нова управа покренула је продукцијску дјелатност.

-Никшићки анасамбл, иако нас нема превише, обећава и убијеђен сам да ће ову представу изнијети на ваљан начин и тако на прави начин представити Никшићко позориште, а самим тим и себе, рекао је директор те установе Радинко Крулановић.

Умјетнички директор позоришта Јанко Јелић каже да су за представу ангажовали нову екипу за црногорске просторе, а предводиће је редитељ Југ Ђорђевић. Драматург је Тијана Грумић, сценограф Андреја Рондовић, костимограф Вера Дамјановић, а аутор музике Јулија Ђорђевић. У представи ће играти глумци из Никшића Гордана Мићуновић,Јован Кривокапић, Никола Васиљевић и Бобан Чворовић, а гошћа је глумица из Подгорице Маја Стојановић.  Редитељ Ђорђевић је казао да је Озборнов комад портретише класну борбу.

-Са друге стране, ти млади људи којима ја припадам генерацијски, који су бијесни и у сталној потреби да нешто мијењају, нису баш спремни себе да промијене. Мислим да је то нешто што сам препознао као јако важан тренутак данас у свијету и желио сам да то са овим људима у Никшићу истражим, нагласио је Ђорђевић.

Глумци су сагласни да им је рад са одабраним ауторским тимом изазов, али и задовољство, посебно због чињенице што Никшићко позориште почиње да се креће у неком другачијем смјеру од досадашњег.

-Мислим да је неопходно да позоришта у Црној Гори дају шансу новим, младим људима који ће да донесу нову енергију. Радује ме цијели тим са којим ћу сарађивати. Процес је живо биће, видјећемо гдје ће нас одвести. Вјерујем да гдје год нас одведе-то је позориште, то је живот, и ја сам спремна и јако се радујем, казала је Гордана Мићуновић.

Нови почетак након двије године продукцијске паузе Никшићког позоришта, рекао је Никола Васиљевић,  код глумачког ансамбла ствара посебну одговорност.

-Много сам се ужелио рада у Никшићком позоришту и видим код себе неки налет енергије али покушавам све то да држим још увијек на ниском нивоу, да не прегорим сад у старту, истакао је Васиљевић.

Б.Б.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 17:11