Са конференције за штампу / -фото: Крсто Вуловић
24/12/2021 u 17:30 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нова премијера у ЦНП-у заказана за уторак: "Блади мун" прича о свакодневици, скривању и откривању

Позната београдска редитељка Ана Ђорђевић специjално за ЦНП написала jе нову верзиjу своjе драме "Црна кутиjа

Премијера представе "Блади мун" Ане Ђорђевић биће одржана у уторак, 28. децембра на Великоj сцени Црногорског народног позоришта. Позната београдска редитељка специjално за ЦНП написала jе нову верзиjу своjе драме "Црна кутиjа", настале по узору на филм "Савршени странци". "Блади мун" је комад смjештен у црногорски миље, са донекле измиjењеним односима, продубљеним сукобима и са додатим новим ликом.

image

Ана Ђорђевић

-фото: Крсто Вуловић

Драматург jе Стефан Бошковић, костимографкиња Светлана Цвиjановић, сценографкиња Љубица Милановић Петровић, композиторка Ивана Чановић, асистентиња редитељке jе Наташа Милићевић а извршни продуцент Данило Милатовић.

У представи играjу Сања Вуjисић, Никола Перишић, Кристина Стевовић Обрадовић, Александар Гавранић, Филип Ђуретић, Маша Божовић, Стеван Вуковић и Бранка Оташевић.
Директор ЦНП-а Марко Баћовић jе казао да jе "Блади Мун" инспиративна и драгоцjена прича коjа говори о вишеслоjности сваког људског бића. Он је истакао да је нова верзија текста дубља од раниjих верзиjа и да дозвољава глумцима игру.

image

Директор ЦНП-а Марко Баћовић

-фото: Крсто Вуловић

– Ово је прича о нама, безвремена, универзална прича о свакодневици, скривању, откривању, коjа говори о томе колико заправо и чиме ми смиjемо и на коjи начин нешто у нама продуцира живот неких других душа око нас – казао jе Баћовић.

Ана Ђорђевић jе посебно истакла промjену у тексту "Црна кутија", који се тренутно игра у три театра, коjу jе наравила увођењем новог лика.

– Оваj текст сам писала посебно за ово поднебље, ово позориште и у складу са временом у коме живимо. Увела сам осми лик - особу коjа, за разлику од осталих протагониста, нема шта да криjе. Лик Сунчице, како jоj само име каже, представља све оне дивне, добре људе коjе не примjећуjемо коjи живе на маргинама нашег друштва – казала jе она.

Редитељка је посебно нагласила захвалност што је имала прилику да одабере глумце за представу на кастингу.

image

Стефан Бошковић

-фото: Крсто Вуловић

Драматург Стефан Бошковић jе казао да сматра да је текст Ане Ђорђевић дубљи и слојевитији од филма и да је током процеса научио много више него што је мислио да може да научи.

image

Бранка Оташевић

-фото: Крсто Вуловић

Бранка Оташевић, која игра Сунчицу, казала је да јој је ова улога донијела велика одговорност јер игра особу која је добра, али једва видљива.

Глумица Сања Вуjисић jе изразила задовољство што поново ради у ЦНП-у, гдје се осјећа "као код куће, посебно због екипе са коjом сам радила на овом процесу".

– Захвална сам Ани што ме jе одабрала за ову улогу и што ми jе дала слободу у грађењу лика – рекла jе Вуjисић истичући да еј од великог значаја што је добила улогу на кастингу.

image

Кристина Обрадовић и Сања Вујисић

-фото: Крсто Вуловић

Кристина Обрадовић jе рекла да jе повратак на сцену након пет година у своjоj матичноj кући за њу био велики изазов.

– Дивно jе и риjетко, посебно у позоришту, радити са особом коjа jе и редитељ и коjа jе и писала текст коjи радите, а ми смо имали ту прилику. Онда писац није нешто далеко, недостижно, већ сарађујете са њим и тако градите лик – казала jе Обрадовић.

Комад је на репертоару ЦНП-а и 29. и 30. децембра.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 14:21