Детаљ са отварања поставке (ФОТО: ЛУКА ГОБОВИЋ) / -ФОТО: ЛУКА ГОБОВИЋ
19/04/2022 u 10:30 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Помирење с вртлогом спољашњег свијета

Изложба „Тачка пресјека” организована је кроз сарадњу НВО "Punctum" и КЦ "201 Engaging space"

"Тачка пресjека" назив је заједничке изложбе младих ликовних умјетника Лидије Мартиновић и Стефана Бошковића која се може погледати до 30. априла у просториjама подгоричког Културног центра "201 Engaging space".

Идеја изложбе је, наводи кустоскиња Маја Вујачић, представљање младих умjетника, а "све са циљем своjеврсне демистификациjе умjетности, изласка из институционалних оквира и пружања могућности младим и неафирмисаним умjетницама-цима да започну своjе животно путовање".

– Лидиjа и Стефан кроз различите технике - цртеж, сликарство, ваjарство и тефтање, описуjу своj унутрашњи и спољашњи свиjет, трудећи се да сачуваjу спокоj суштински личног, унутрашњег, и нађу баланс кроз помирење са вртлогом спољашњег свиjета. У суштини, Лидиjа и Стефан ствараjу, и имаjу своj лични израз кроз умjетност; штавише, Лидиjа и Стефан имаjу храбрости да у глобалном циркусу ком свjедочимо остану досљедни себи и препознаjу неопходност очувања свог унутрашњег сjаjа, дjетета ако желите, и са ведрим погледом проналазе начине да се не изгубе у свиjету коjи чупа, вуче, убjеђуjе, етикетира и раздваjа - каже Вујачић.

Изложба Мартиновићеве и Бошковића организована је кроз сарадњу НВО "Punctum" и КЦ "201 Engaging space", додала је Вујачић, најављујући њихове друге заједничке културне и умјетничке програме.

Ж.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 03:36