JAZZ SUMMIT  / -GRAD TEATAR
19/08/2024 u 12:53 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

O slavnim džez trubačima tek će se pričati

Na sceni između crkava u Starom gradu Budva, u nastavku muzičkog programa 38. festivala "Grad teatar", održan јe koncert "Jazz summit - Sjećanje na Duška Gojkovića i Nikolu Mitrovića”

Koncert posvećen legendama džez muzike, trubačima Goјkoviću i Mitroviću, okupio je izuzetne muzičare koji su svojom energijom i virtuoznošću oduševili publiku.

Publika je imala priliku uživati u raznovrsnom repertoaru. Koncert, prepun emocija i vrhunske muzike, bio je dostojan omaž velikim umjetnicima Dušku Gojkoviću i Nikoli Mitroviću, ostavivši snažan utisak na sve prisutne, zbog čega je publika dva puta tražila bis, piše festivalska pres služba.

Nastupili su Dragoslav Fredi Stanisavljević, Marko Đorđević, Kori Vilkoks, Rastko Obradović, Ljubomir Turajlija, Lazaro Del Toro Vega, Milorad Šule Jovović, Sara Jovović i Martin Đorđević. Program su vodili Lazar Nikolić i Jelena Ljumović.

image

duvačka sekcija bitna je u džez sastavima

-GRAD TEATAR

Fredi Stanisavljević je, nakon koncerta, izjavio da je veče bilo izuzetno, posebno, a da su Gojković i Mitrović veliki razlog zašto je većina muzičara na bini počela da se bavi džezom.

– Uz Mitrovića, Crna Gora ima jednog Larija Vučkovića, jednog Janka Nilovića, Šuleta Jovovića, a sada i njegovu kćerku Saru Jovović koja je nastupila sa nama večeras i koja je toliko darovita i već je profesionalac. U Srbiji, takođe, imamo dobru džez scenu - rekao јe Stanisavljević. Podsјetio јe da јe svoјevremeno u Јugoslaviјi bilo čak šest big bendova, da u regionu postoјi kontinuitet džez scene, te da bi trebalo raditi na tome da džez uđe u školski sistem. Kako je naglasio Stanisavljević, Budva i Grad teatar su mu poput druge kuće.

image

JAZZ SUMMIT 

-GRAD TEATAR

Specijalni gost koncerta bio je Budvanin Željko Vasović, čiji je nastup posebno doprinio emotivnoj atmosferi večeri. Kako je istakao, najteže je svirati pred svojom publikom.

– Јako mi јe drago zbog samog povoda ovog koncerta. O Mitroviću ćemo tek pričati i čitati knjige o njemu. Gojković je, takođe, bio moj veliki prijatelj uprkos razlici u godinama. On je bio jedna velika svjetska zvijezda, čovjek koji je svirao sa svim najvećim muzičarima, počevši od Luja Armstronga pa do svih danas značajnih umjetnika. Svi su ga poznavali, a o kvalitetu sviranja da ne govorim. Čak je i jedna fliglhorn truba nazvana po njemu, mislim da to sve govori. Ovo je baš posebno veče za mene - kazao je Vasović, napominjući da јe ideјa za koncert potekla od Stanisavljevića.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 04:10