Detalj s otvaranja 8. Džada film festa večeras u Podgorici / -FOTO: ŽIVANA JANJUŠEVIĆ
11/09/2023 u 20:57 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Oaza debitantskog filma

Međunarodni festival debitantskog igranog filma - Džada film fest počeo je večeras projekcijom dugometražnog igranog filma "Sirin" Senada Šahmanovića ispred Narodne biblioteke "Radosav Ljumović" u Njegoševoj ulici. Ovo je jedan od šest takmičarskih filmova ovogodišnjeg osmog izdanja Džada film festa. Prije projekcije prisutnima su se obratili Nina Lončar, ispred Link Creative Studija, organizatora festivala, Bertan Boše, predstavnik Ambasade Republike Francuske, Ognjen Damjanović, ispred Ministarstva kulture i medija, Senad Šahmanović, reditelj filma i Stevan Filipović, jedan od tri člana stručnog žirija 8. Džada film festa koji će donijeti odluku o najboljem filmu i režiseru debitantu.

Festival je otvorio Filipović koji je naveo da su ovakvi festivali potrebni.

– Film je društveni događaja koji služi da nas poveže, i to na ovakav način, da zjedno proživimo nešto, i zajedno prođemo kroz neke emocije, tuđe živote, i vidimo druge perspektive, i da izađemo zaintrigirani za razgovor. Festivali poput ovog su posljednje oaze gdje imamo tu mogućnost - rekao je Filipović, ističući i značaj što festival podržava debitante.

U Ulici Svetozara Markovića večeras se prikazuje francuski film "Noćni putnici" Mikaela Hersa. Ovaj film se prikazuje van takmičarske selekcije.

Ž.J.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 11:18