Plakat za baletsku predstavu / -MUZIČKI CENTAR CRNE GORE
25/10/2024 u 14:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

"Odustajanje" u Podgorici

Izvođenjem baletske predstave "Odustajanje" večeras, 25. oktobra, u 20 časova počinje i baletska sezona Muzičkog centra Crne Gore (MCCG)

Predstava koju izvodi Crnogorski baletski ansambl rađena je po motivima "Romana o Londonu" Miloša Crnjanskog. Predstava postavlja pitanje da li je multikulturalnost utopija. Ova baletska predstava premiјerno јe izvedena ljetos, 7. јuna na otvaranju drugog Jadranskog festivala igre u Budvi, a u Podgorici će biti izvedena premiјerno na Velikoj sceni MCCG.

Predstavu izvodi Crnogorski baletski ansambl: Ksenija Sinđić, Emmanule Masscati, Vladimir Sekulić, Tamara Radonjić,Tijana Dragović, Staša Šćepanović, Staša Radenović, Alina Tsoumou i Staša Lazović. Režiju je uradio Mario Pavle del Monako, muziku Dejan Božović, a koreografiju Aleksandar Ilić, asistentkinja koreografa je Federica Vincifori. Kostim je uradila Mirjana Perišić Gogić, a dizajner svjetla je Vuk Vukčević.

image

Из балетске представе "Одустаjање"

-MEDIA BIRO

– Trudimo se da unaprijedimo muzički život u Crnoj Gori. Nadamo se da ćemo pored naših ansambala, Crnogorskog simfonijskog orkestra i Crnogorskog baletskog ansambla jednog dana osnovati i horski ansambl. Uvažavajući činjenicu da publika očekuje i ostale kvalitetne umjetničke sadržaje, trudićemo se da na scenu ubrzo postavimo muzičko-scenska djela, mjuzikle i opere - kaže direktorka MCCG Isidora Damjanović, prenio јe PR pres servis.

Cijena karte za baletsku predstavu je 10 eura, dok je za đake i penzionere sedam.

Prof. dr Snežana Arnautović Stjepanović, održaće danas od 18;asova u kamernoj sali MCCG predavanje "Performativno tijelo/Tijelo kao manifest nesvjesnog". Ona će govoriti o tijelu, njegovim principima, odnosu sa sobom i publikom, o svom prvom i posljednjem performansu. Ulaz na predavanje je besplatan.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. oktobar 2024 14:11