Plakat za koncert u Kuslevovoj kući / -SEKRETARIJAT ZA KULTURU PODGORICE
17/08/2024 u 10:05 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

"Osam" u izvođenju osam violončelista

Nevladino udruženje IMSA (Internacionalna muzičko-scenska asocijacija) u saradnji sa ansamblom "Amplitudes" kreirala je internacionalni projekat "8", koji će biti izveden u subotu, 17. avgusta, u 21 čas, u dvorištu Kuslevove kuće. Ulaz je slobodan. Koncert se održava u okviru manifestaciјe Podgoričko kulturno ljeto

Ansambl "Amplitudes" okuplja osam violončelista iz Crne Gore, Gruzije i Rusije, pod vođstvom renomiranog violončeliste Dmitrija Prokofjeva. Članovi "Amplitudesa" pored Prokofјeva su: Evgenij Inčagov, Daviti Džimšeleišvili, Maja Antić Kalezić, Olesja Anakovskaja, Lazar Bubanja, Vladimir Virok-Stoletov i Vladimir Drobnjak.

Projekat je prvi put realizovan u poznatom prostoru Haraki u Tbilisiju u Gruziji, a sada se prvi put organizuje u Crnoj Gori.

"Amplitudes" sviraju muziku kompozitora iz različitih zemalja. Osam violončela jedinstven je sastav na svjetskoj muzičkoj sceni. Uprkos složenom procesu muzičke organizacije sastava, koncerti violončela brzo stiču popularnost u različitim zemljama širom svijeta.

image

Logo Internacionalne muzičko-scenske asocijacije

-IMSA

Na repertoaru će biti kompozicija "Osam", kultnog američkog kompozitora Majkla Gordona. Kompozicija predstavlja klasičan primjer američkog minimalizma s elementima transa, koji kod slušalaca izaziva emocionalno stanje neobično za klasičnu muziku. U tome se ostvaruje jedinstven format atmosferskih koncerata umjetničkog udruženja "Amplitudes".

Ansambl je prethodne dvije večeri svirao u Luštica Beju i na Cetinju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 21:12