Плакат за промоцију Абазовићеве књиге / -ИК НОВА КЊИГА
07/03/2024 u 12:02 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Politika i etika

Promocija knjige dr Dritana Abazovića biće održana večeras, 7. marta u Centru za kulturu Ulcinj

Nakon skorijeg izlaska iz štampe i uspješnih promocija engleskog izdanja knjige "Kritika globalne etike" dr Dritana Abazovića, na prestižnim univerzitetima u SAD i Italiji, kao i promocija u Podgorici i Albaniji, promociјa crnogorskog izdanja ove knjige biće održana večeras (7. mart) u Ulcinju. Promociјa se održava u Centru za kulturu Ulcinja, a počinje u 19 časova. Na promociji će pored dr Dritana Abazovića govoriti Spartak Ngjela, filozof i pisac, Vladimir Pavićević, politikolog, Mentor Nazarko, izdavač albanskog izdanja knjige, i Predrag Uljarević, direktor i urednik izdavačke kuće "Nova knjiga".

Knjigu je objavila izdavačka kuća "Nova Knjiga" iz Podgorice pod naslovom "Kritika globalne etike". Predgovor za knjigu napisao je prof. dr Artan Fuga, član Albanske akademije nauka, dok je recenziju napisao dr Vojin Rakić, stalni profesor Univerziteta u Beogradu i prof. dr Oliver Feeney sa Instituta za etiku i istoriju medicine Univerziteta u Tibingenu, Njemačka.

U ovoj knjizi, dr Dritan Abazović, tretira problem politike i etike, te detaljno, kroz istorijski kontekst, analizira aktuelne kompleksne teme koje obuhvatauju razne naučne discipline poput: istorije političkih ideja, političke filozofije, sociologije, etike, teologije itd.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 11:36