Драган Бојовић / - IVAN PETROVIC-IPE
02/10/2021 u 09:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Представљање књижевног стваралаштва Драгана Бојовића

Пjесме су му превођене на енглески, руски, италиjански и њемачки jезик, а заступљен jе и у више значаjних антологиjа поезиjе

У оквиру 15. Међународног подгоричког саjма књига и образовања, коjи се одржава у гаражном диjелу ТЦ „Делта Сити” у Подгорици, данас, са почетком у 15 часова, биће одржана промоциjа книжевног стваралаштва Драгана Боjовића.

На овом своjеврсном дружењу са писцем, Боjовић ће говорити своjу поезиjу, а модератор ће бити Jована Маjић.

Иако jе у jавности препознат као политичар, а однедавно и посланик у Скупштини Црне Горе, Боjовић је дипломирани филозоф, и пjесник, своjевремено ђак и студент генерациjе, коjи jе већ у раноj младости показивао велику даровитост на књижевном плану. Како се наводи у Бојовићевој биографији, он је још као средњошколац селектован и позиван, међу веома броjном конкуренциjом, на готово све значаjниjе фестивале поезиjе у бившоj Jугославиjи, а пjесме су му обjављиване у угледним домаћим и регионалним часописима.

– Награђиван jе за поезиjу и прозу. За своjу прву књигу поезиjе „Зрно”, обjављену 2006. године, добио jе награду „Марко Миљанов” Удружења књижевника Црне Горе. Пjесме су му превођене на енглески, руски, италиjански и њемачки jезик, а заступљен jе и у више значаjних антологиjа поезиjе.  Члан jе предсjедништва Друштва филозофа Црне Горе од 2008, Удружења књижевника Црне Горе од 2007, Међународне асоциjациjе за грчку филозофиjу са сjедиштем у Атини од 2007,  Матице српске – Друштво чланова у Црноj Гори од 2018. године. Био jе jедан од уредника студентског листа „Индекс” и часописа „Књижевни запис” Удружења књижевника Црне Горе, а члан jе и редакциjе међународног часописа „Сквер” чиjи jе издавач такође УКЦГ – наводи се у његовој биографији.

На данашњоj промоциjи Боjовић ће представити своjе обjављене, као и неке jош необjављене пjесме и приче из свог књижевног стваралаштва.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 07:46