Plakat za predstavu / -KIC "BUDO TOMOVIĆ"
29/05/2024 u 11:40 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

"Probali smo, gledaјte"

Nova predstava Dodestove radionice glume "Probali smo, gledajte" premijerno će biti izvedena u srijedu, 29. maja, u sali Dodest, od 20 sati

Predstavu "Probali smo, gledajte" prema motivima bajke "Crvenkapa" braće Grim režirao je glumac Sejfo Seferović, a u predstavi igraju: Monika Paljaj, Elena Bjelanović, Maša Pejović, Matija Đukić, Hana Ahmetović i Staša Bjelanović. Ulaz јe slobodan.

– Dodestova radionica glume u kontinuitetu istražuje i ispituje teatarske granice zahvaljujući prije svega mladim i radoznalim entuzijastima koje stručno i temeljno iz godine u godinu, iz decenije u deceniju vodi glumac Gradskog pozorišta iz Podgorice, ali i stari član čuvenog DODEST-a, Sejfo Seferović. Kao što smo navikli i ove godine "Dodestovci" su hrabro ušli u istraživanje bajke "Crvenkapa", i pomjerili granice čitanja, pa ćemo na sceni vidjeti postmodernu predstavu ili savremenu adaptaciju onoga što je moglo biti, a ne šta je bilo u bajci, da parafraziramo oca drame Aristotela.

image

Сцена из нове Додестове "Црвенкапе"

-КИЦ "БУДО ТОМОВИЋ"

No, to nije adaptacija adaptacije i populizma radi, već izuzetno kreativni proces pisanja i režije, koji se hvataju u koštac sa delikvencijom i izazovima novog doba, koji su zamke za mlade ljude. Tako ćemo na sceni vidjeti jednu savremenu dramu koja će postaviti pitanja, ali i odgovoriti kuda ovaj "mladi svijet" ide i gdje može da završi. Naravno, alternative postoje, no ova pozorišna trupa se ne bavi tim, već uzrocima i posljedicama, koji nikada, ni u jednoj eri nijesu jednostavni za odrastanje jednog čovjeka, a pogotovo u društvima tranzicije i postranzicije čija su djeca naši likovi i antijunaci - stoјi u naјavi iz KIC-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. septembar 2024 20:29