Plakat za izložbu / -BARSKI LJETOPIS
22/07/2024 u 14:30 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Radovi Nikole Markovića na „Barskom ljetopisu”

Prva izložba u okviru Likovne selekcije 37. "Barskog ljetopisa" biće otvorena djelima akademskog umjetnika dr Nikole Markovića, pod nazivom "Igra izvajanih sjenki" u ponedjeljak, 22. jula u 21 čas u Arhiepiskopskoj palati u Starom gradu

Umjetnik Nikola Marković diplomirao je 1993. godine na departmanu za slikarstvo Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju u Crnoj Gori. Magistrirao je slikarstvo na istom fakultetu 2007. godine. Svoj drugi magistarski rad odbranio je 2012. na katedri za AUP i zatim doktorirao 2017. godine na istom Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na katedri za urbanizam.

Druge Doktorske studije na ANGEWANDTE Univerzitetu u Beču upisuje 2018. godine na katedri za oblasti Teorije i Filozofije umjetnosti gdje povremeno radi i kao gostujući predavač. Doktorska disertacija na kojoj trenutno radi jeste "Die Rolle der prenatalen Asthetik beim Verstandnis der menschichen Entwicklung".

U zvanju docenta u okviru svojih pedagoških aktivnosti vodi tri predmeta na doktorskim i postdiplomskim akademskim studijama fakulteta za Politehniku na Univerzitetu Donja Gorica u periodu od 2015. godine do danas.

Ostvario je 30 samostalnih izložbi crteža, slika i skulptura, održanih u periodu od 1992. do kraja 2023. godine u zemlji i inostranstvu. Učestvovao je na desetinama prestižnih umjetničkih manifestacija i u svom radu u oblasti umjetnosti osvojio više značajnih državnih nagrada i priznanja kako u Crnoj Gori tako i van nje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. septembar 2024 15:35