Vizual za večerašnju radionicu / -MUZEJ SAVREMENE UMJETNOSTI CRNE GORE
18/07/2024 u 11:15 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

„Simbiotička kolekcija”

U sklopu pratećeg programa izložbe "Crna Gora danas", a u okviru segmenta "Pejzaž koji nas posmatra", Muzej savremene umjetnosti Crne Gore organizuje danas, 18. jula, od 19 časova radionicu izvođenja rada u javnom prostoru sa umjetnicom Irenom Lagator Pejović

Radionica je naslovljena "Simbiotička kolekcija", a održaće se u parku na Kruševcu, ispred Dvorca Petrovića. Radionicu će voditi muzejska pedagoškinja Danijela Stjepčević, dok će umjetnica Irena Lagator Pejović govoriti o svom istoimenom radu koji je izveden na stazi ovog parka. Učesnici će imati priliku da učestvuju u izvođenju rada u javnom prostoru, kao i da učestvuju u razgovoru sa umjetnicom i kustoskinjama MSUCG o vezi ekologije, istorije i parka, kao i o umjetnosti u javnom prostoru.

Procesno orjentisan rad, "Simbiotička kolekcija", ističe taksonomiju kolekcije umjetnosti nesvrstanih zemalja koja se nalazi u MSUCG, i proširuje je uključenjem naziva živih organizama, drveća i biljaka iz parka koji okružuje instituciju. Ovaj radikalni gest nam skreće pažnju na materijalnost sakupljenih predmeta i konceptualno i izvedbeno ih povezuje s prirodnim okruženjem."Simbiotička kolekcija" ima za cilj zajedničko postavljanje i označavanje na betonskoj stazi imena biljaka iz parka i predmeta iz navedene kolekcije".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. septembar 2024 18:51