Ћетковићев рад ”Екосистеми” / -ФОТО: ГАЛЕРИЈА ПИЗАНА
30/04/2022 u 21:05 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Слика свијета, слика духа

Далибор Ћетковић досад је одржао 17 самосталних и учествовао у преко 80 колективних изложби у земљи и иностранству. Његови радови налазе се широм свиjета у приватним колекциjама

Самостална изложба слика академског сликара Далибора Дада Ћетковића насловљена „Antares”, у организациjи галериjе „Пизана” из Подгорице и „One and Only” резорта, биће отворена у недjељу, 1. маjа у 17 часова у хотелу „One and Only” у Портоновом у Кумбору. Изложба ће посjетиоцима бити доступна до 1. jуна.

Теоретичар савремене умјетности др Милун Лутовац о Ћетковићевим радовима је записао:

– Радови академског сликара Далибора Дада Ћетковића наново потврђуjу истину коjа се налази у бићу сваке велике и искрене ликовности - „Слика свиjета коjу нуди око, ниjе слика свиjета коjу открива дух”. На сликама Ћетковића граничне линиjе, ако уопште постоjе, не диjеле и не раздваjаjу пола палете, већ мира, уjедначаваjу и беневалентним духовима и саме собом повезуjу стране коjе игром случаjа чине посебну цjелину - записао је Лутовац.

Далибор Ћетковић jе рођен у Бару 1982. године. Дипломирао jе на Академиjи ликовне умjетности у Требињу у класи професора Марка Мусовића на сликарском одсjеку. Од 2008. г члан jе Удружења ликовних умјетника Црне Горе. Добитник jе многих интернационалних признања и награда од коjих су значаjне почасно признање Honorable Mention Awards са изложбе "Abstract" у Лос Анђелесу 2021. године, затим награда „Леонардо да Винчи” додиjељена у Фиренци и друге. Уписан jе у рагионални први свеопшти ликовни лексикон, као и у Велику енциклопедиjу интернационалних умjетника "Арт Универзал" по избору италиjанских експерата за савремену умjетност и ликовних критичара Салваторе и Франческа Русоа. Досад одржао 17 самосталних и учествовао у преко 80 колективних изложби у земљи и иностранству. Његови радови налазе се широм свиjета у приватним колекциjама.

Ж.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 02:53