Baletska škola ” Princeza Ksenija” pristupila je World Dance Educational Allliance / - USTUPLJENEA FOTOGRAFIJA
24/10/2024 u 11:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Baletska škola "Princeza Ksenija" pristupila World Dance Educational Allliance: Istrajni na putu izvrsnosti

Baletska škola "Princeza Ksenija" pristupila je World Dance Educational Allliance i stala rame uz rame sa najboljima.

Već 25 godina baletska škola "Prinzeca Ksenija" čuva umjetnost pokreta, stvara baletske igrače i prenosi emocija kroz muziku koristeći pokret, dar i ljubav kao podlogu za uspjeh. Nagrada za taj uspjeh stigla je upravo iz Kine.

Naime, na poziv Beijing Dance Academy delegacija škole "Princeza Ksenija" iz Podgorice, koju je predvodila Vanja Pantović, direktorica škole, boravila je u Pekingu gdje je ova baletska škola primljena u porodicu svjetskih baletskih škola. Pored direktorice Pantović u Kini su, od 15. do 21. oktobra, boravili Milan Milić i prof. Vida Belević, članovi školskog odbora.

- Ovaj izuzetni događaj predstavlja važan momenat u istorijatu škole i poklapa se sa jubilarnom školskom 2024/2025 godinom. Posebna je čast i privilegija biti dio najboljih škola i obrazovnih ustanova na svjetskom nivou. To je najljepši poklon i najbolji pečat dostignuća škole, koja istrajava na putu izvrsnosti, slijedeći neprolazne vrijednosti klasičnog baletskog obrazovanja. Iz Pekinga smo stigli sa posebnim nadahnućem, uvjereni da će naša škola i dalje blistati na svjetskoj mapi najboljih - kazala je direktorica baletske škole "Princeza Ksenija" Vanja Pantović.

image

Baletska škola " Princeza Ksenija" pristupila je World Dance Educational Allliance

- USTUPLJENEA FOTOGRAFIJA

Sa posebnim ponosom, kako ističe Pantović, ova baletska škola stala uz rame sa najboljim ustanovama iz Kine, Južne Koreje, Singapura, Vijetnama, Malezije, Tajlanda, Filipina, Novog Zelanda, Australije, Ujedinjenog Kraljevstva, USA, Mongolije, Kazahstana, Rusije, Brazila, Italije, Francuske, Rumunije i Mađarske.

image

Baletska škola " Princeza Ksenija" pristupila je World Dance Educational Allliance

- USTUPLJENEA FOTOGRAFIJA

Proslava jubileja 70 godina postojanja Beijing Dance Academy, sa kojom škola uspješno saradjuje od 2017. godine, obilježio je izvanredan program, koji je okupio najbolje svjetske obrazovne ustanove iz oblasti umjetničke igre.

- Osnivanje World Dance Educational Alliance predstavlja novi, veliki korak u unapređenju obrazovnog procesa, zajedničkim naporima na globalnom nivou. Izlaganje našeg člana delegacije Milana Milića na konferenciji pod nazivom "New age needs new generations/ Challenges", bilo je jako zapaženo. A poklon povodom jubileja uručen je predsjedniku BDA gospodinu Xu Rui na ceremoniji otvaranja Muzeja BDA, gdje će ornament sa Nacionalnog kostima biti čuvan - otkrila je Pantović.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. oktobar 2024 11:28