Плакат за 29. ”Златну пахуљу” / -Центар за културу Рожаје
02/03/2022 u 17:53 h
Vera RatkovićVera Ratković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

За "Златну пахуљу" пјева 16 домаћих и 10 такмичара из иностранства

Међународни фестивал дјечје пјесме "Златна пахуља" одржаће се у Рожајама, у петак и суботу, 4. и 5. марта, по 29. пут. У Центру за културу у Рожајама је све спремно да дочекају 16 домаћих и 10 такмичара из иностранства, саопштио је директор ове установе Сулејман Бећо Кујевић.

Прво вече је резервисано за наступ 16 извођача из Црне Горе, а за награде ће се борити: Инес Асановић из Подгорице која ће извести нумеру "Поштовање", чије стихове потписује Тоде Николетић, а аутор музике је Ана Клепић, док је аранжман урадио Ладо Леш. Композицију "Чему служи књига", Маријане Кадић Бојанић за коју је музику урадио Данијел Алибабић, а аранжман Дејан Божовић, изводи Ђорђе Барјамовић из Бара. Ванеса Леон Гагић из Подгорице представиће се са пјесмом "Кај" Снежане Ћосовић, која потписује и музику, док је аранжман урадио Дејан Божовић.

Извођаче пратити Хор Центра за културу

За сцену, као и годинама уназад, задужен је Станислав Никићевић, док је сценарио повјерен Давору Драгојевићу, којем ће помагати дјеца из Драмског студија Центра за културу, којим руководи Драган Копривица. Извођаче ће пратити Хор Центра за културу којим руководи Елсан Ђозовић, као и плесна група "Пахуље" Аиде Омерановић и "Белисима" из Тивта.

Мелодију "Дјеца су важнија од свега", у цјелости потписује Бојан Јововић, изводи Зара Јововић из Подгорице. Композицију, "Није рокер без манира", за коју је текст и музику написала Драгана Војнић, а аранжман Сенад Дрешевић, изводи Иван Војнић из Тивта. Подгоричани, Павле Богићевић и Ана Краљевић наступају у дуету и отпјеваће нумеру "Журка" Маријане Кадић Бојанић, за коју је музику урадила Дијана Богићевић, а аранжман Веселин Френки Богићевић. Беранка Ирин Исовић представиће се композициом "Наша стаза" Велимира Ралевића, за коју је музику и текст урадио Фадил Красић, док ће Ања Мугоша из Подгорице интерпретирати стихове пјесме "Бајка" Зорице Деспотов, за коју је музику и аранжман урадио Ладо Леш. Асја Џоговић из Бијелог Поља, представиће се стиховима пјесме "Моја мала тајна" Јасмине Гушмировић за коју је музику саставио Елсан Ђозовић, а аранжман потписује Сулејман Бећа Кујевић. Стихове мелодије "Стани мало страшни свијете" које је написао Благоје Рогач, интерпретира Стефан Лаконић из Херцег Новог. Музику за његову пјесму потписује Миа Видовић, а аранжман Драган Ивановић. Цетињанка, Стефана Јочић, наступа са нумером "Ози", коју потписује Ивана Митровић а за коју је музику урадио Мирсад Серхатлић, док арарнжман потписује Сенад Дрешевић. Ирис Фемић из Подгорице отпјеваће композицију под називом "Успомене" Сање Перић, за коју музику и аранжман потписао Немања Михајловић, док ће њен суградјанин Огњен Калуђеровић наступити са пјесмом "Има тако неких дана" Сање Перић, за коју је музику и аранжман урадио Предраг Пеђа Недељковић. Нумеру "Љубав грије боље" чије стихове потписује Сања Перић, интерпретираће Урош Милачић из Подгорице. Музику и аранжман за његову пјесму потписује Александар Саша Гајић. Са мелодијом "Снијежни бал" Сандре Шкрбић, наступа Рожајка Дамија Хаџић. Музику за њену пјесму потписује Весна Вељковић, а аранжман Зоран Богдановић Ричи. Стихове пјесме "Пријатељи", Ларе Шћекић, која потписује и музику за ову композицију, интерпретираће Лана Ђуровић из Подгорице. Аранжман за ову нумеру урадио је Матија Благојевић.

Такмичари из Албаније, БиХ, Бугарске, Сјеверне Македоније, Србије, Словеније, Хрватске, Украјине и Шведске

Друге, интернационалне вечери фестивала, наступиће 10 такмичара из иностранства, па ће тако Албанију представити Кејтлин Гјата. Адела Хаџић и Ејна Херић долазе из БиХ и наступиће у дуету, док ће ову земљу представити још и Хана Сијерчић и Адела Обућина. Спасија Пендева је представница Сјеверне Македоније, а из Бугарске долази Ницоле Проданова. Хрватску ће представити Лара Царић, док би Украјину требало да представи Софиа Адамив. Представник Србије је Никола Максић, Шведске Ханифа Јуковић, а из Словеније долази Катерина Гелебећева.

Организатор фестивала је Центар за културу, а покровитељи, Министарство просвјете, науке, цултуре и спорта и Општина Рожаје, док је медијски покровитељ РТЦГ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 08:56