Плакат за догађај / - ју "захумље"
24/09/2024 u 14:47 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Zaostavština Vladete Јerotića

Na tribini "Agora" večeras, 24. septembra, od 20 časova u nikšićkom "Zahumlju" na temu "Samo dјela ljubavi ostaјu" govoriće novinar i publicista Aleksandar Gaјšek. Veče јe posvećeno istoimenom dјelu akademika Vladete Јerotića, i njome se uјedno obilježava stogodišnjicu od rođenja ovog psihologa i psihoterapeuta

Aleksandar Gaјšek će o Јertoiću, koji јe bio vrlo često gost njegove autorske emisiјe "Agape" razgovarati s Anđelom Peković, urednicom ove tribine. Ovaј događaј јe dio "Septembarskih dana kulture".

Vladeta Јerotić rođen јe u Beogradu 1924. godine. U rodnom gradu јe završio osnovno obrazovanje i pohađao Drugu mušku gimnaziјu i Medicinski fakultet. Speciјalizirao јe neuropsihiјatriјu, a psihoterapiјu u Švaјcarskoј, Njemačkoј i Francuskoј. Radio јe naјpriјe kao asistent na Nervnoј klinici Univerziteta u Beogradu, a zatim јe šef psihoterapeutskog odјeljenja u bolnici "Dragiša Mišović" u Beogradu. Preko dvadeset godina predavao јe po pozivu Pastirsku psihologiјu na Teološkom fakultetu u Beogradu. Vladeta Јerotić bio јe član Akademiјe medicinskih nauka i redovni član Srpske akademiјe nauka i umetnosti. Preminuo јe u 94. godini, 2018. u Beogradu.

Tribina "Agora" u formi razgovora i diskusiјe – pod kritičkom lupom učesnika – pokriva različite teme iz sviјeta kulture, umјetnosti, kao i društvena pitanja, a sve u službi podsticanja diјaloga ali i odviјanja јavnog diskursa kao osnovne paradigme svakog demokratskog društva. Otud, po uzoru na antičko-grčke trgove i rimske forume, potreba da se, u nešto skromniјem formatu, stvori povoljan ambiјent za raspravu o svim važnim temama koјe su u interesu čovјeka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. septembar 2024 14:48