”Живот путује” Милике Војиновића / -ДАН
09/11/2021 u 17:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Живот путује" нова књига поезије Милике Војиновића

Нова књига поезије Милике Војиновића "Живот путује" (ИТП "Унирекс" – Подгорица – Београд; "Унирекс груп", Подгорица, 2021) биће представљена вечерас у 20 часова, у Мултимедијалној сали КИЦ-а "Будо Томовић" у Подгорици.

О књизи ће говорити проф. др Драган Копривица, као и аутор, који ће читати своје изабране стихове из најновије збирке. Војиновић је рођен 1949. године у мјесту Загребац, на средокраћи између Мојковца и Жабљака.

Радни вијек Милика Војиновић је провео као просвјетни радник у Мојковцу и Смедереву, члан је Удружења књижевника Црне Горе

На Филозофском факултету у Сарајеву завршио је студије филозофије и социологије, трогодишње студије психологије и постдипломске студије из филозофије. Радни вијек је провео као просвјетни радник у Мојковцу и Смедереву, члан је Удружења књижевника Црне Горе.

Досад је објавио књиге „Обичан живот“ (Књижевни клуб Смедерево, 1995. и 1996.), „Живот“ (Књижевни клуб Смедерево, 2000.), „Прича краја нема/ причом живот путује (Народна библиотека Смедерево, 2004.), „Живот путује“ (Књижевни клуб Далма, Пљевља, 2004.), „Игра је вјечна / коначни играчи“ (Народна библиотека Смедерево, 2006.), „Пртином живота“ (Народна библиотека Смедерево, 2007.) и збирку приповиједака „Вријеме даје и узима (Књижевни клуб Смедерево, 2008.). Војиновић је све објављене књиге, у форми прерађених и допуњених издања, објавио потом у едицији „Унирекса“ из Подгорице 2013. године, као и нове романе „Ујутро ћемо бити вјечност“ (2018), „Ђавоље ткање“ (2020) и збирку приповиједака „Вријеме даје и узима“ (2021). Своју најновију  збирку поезије, „Живот путује“, Војиновић ће након Подгорице промовисати и у другим градовима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 21:49