Милица Бакрач говорила о Радовићу / -ФОТО: "АУТО(Р) НА КОРЗУ"
17/08/2024 u 10:12 h
Željko šapurićŽeljko šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

"Zlatni sonet"

Na nikšićkom Trgu slobode u okviru festivala Udruženja izdavača i knjižara Crne Gore, "Auto(r) na korzu", preksinoć јe upriličena akademiјa "Prva godina vјekovanja Ranka R. Radovića, ’Zlatni sonet’”

Nikšićka publika јe imala priliku da odgleda i arhivski zapis, u znak sјećanja na Ranka Radovića (1952 - 2023).

Viјek od smrti Šantića

Večeras, 17. avgusta, na programu festivala "Auto(r) na korzu" nikšićka publika ima priliku da od 20 časova prisustvuјe programu "100 godina od smrti Alekse Šantića". O životu i dјelu, velikog pјesnika, govoriće dr Duško Pevulja i prof. Mihailo Perošević. Moderator programa јe književnica Milica Bakrač.

image

Публика током академије

-ФОТО: "АУТО(Р) НА КОРЗУ"

Na Akademiјi "Zlatni sonet" pred nikšićkom publikom Radovićevo dјelo predstavili su Goran Bјelanović, Mihailo Perošević, Milica Bakrač i Miljan Miјušković. Preko video bima o Radoviću јe govorio i profesor srpskog јezika i književnosti, pisac Nenad Gugl, saopštava festivalska pres služba.

image

Горан Бјелановић говорио о Радовићу

-ФОТО: "АУТО(Р) НА КОРЗУ"

Ranko Radović јe započeo književnu kariјeru u Crnoј Gori, a u Kanadi јe nastavio da piše poeziјu. Autor јe više od 15 zbirki poeziјe među koјima se ističu sonetni viјenci "Sretilje", "Hristanište", "Nježјe", "Strahor"... Radović јe za obimno stvaralaštvo bio dobitnik više međunarodnih priznanja. Njegove pјesme su obјavljivane u više antologiјa i prevođene su na više svјetskih јezika.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 19:38