/ SHUTTERSTOCK - SHUTTERSTOCK
03/08/2024 u 10:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Horoskop za avgust: Strijelac u ljubavnoj avanturi, Ribe u poslu i troškovima

U avgust ulazimo sa Suncem i Venerom u znaku Lava, u znaku Djevice se nalazi Merkur, a u znaku Vodolije retrogradni Pluton. Retrogradni Saturn i retrogradni Neptun su u znaku Riba, a Uran u znaku Bika. U znaku Blizanaca su Mars, Jupiter i Mjesec.
  • 4. avgusta imamo mlad Mjesec u znaku Lava, koji je aspektovan od strane Marsa i Jupitera iz Blizanaca – što obećava vrlo aktivan, promjenljiv ali i nemiran i pun previranja period pred nama.
  • 5. avgusta Venera prelazi u znak Djevice – na njenom putu koji će trajati do 29. avgusta očekuju je kvadratni aspekti sa Jupiterom i Marsom, kao i opozicije sa Saturnom i Neptunom – sve u drugom dijelu meseca, što ukazuje na pojačavanje ljubavnih i poslovno – finansijskih peripetija.
  • Istog dana Merkur kreće retrogradno u znaku Djevice – svi „standardni“ efekti retrogradnog Merkura će svakako biti prisutni – kašnjenja, ponavljanja, prolongiranja, problemi sa tehnikom, informacijama, saobraćajem i u komunikaciji – ali će biti prisutna i mogućnost da se vratimo „korak unazad“, preispitamo neke svoje odluke, postupke, greške, propuste – i sve to ispravimo.
  • Od 14. avgusta ulazimo u pomalo nezgodnu, turbulentnu drugu polovinu mjeseca. Jupiter i Mars iz znaka Blizanaca ulaze u kvadratni aspekt sa retrogradnim Saturnom iz znaka Riba – ukazujući na probleme sa saobraćajem, velike oscilacije vremena i temperature, ali i na nemire i unutrašnje i spoljašnje konflikte, kao i na zakonske probleme.
  • 15. avgusta Merkur se u retrogradnom hodu vraća u znak Lava, a 28. avgusta kreće u ovom znaku direktno.
  • 19. avgusta imamo pun Mjesec u znaku Vodolije – u kvadratnom aspektu sa Uranom, opoziciji sa retrogradnim Merkurom i trigonskom aspektu sa Jupiterom i Marsom – dani oko punog Mjeseca donose dosta previranja, nervoze, ali i većih promjena koje se naglo i neočekivano dešavaju.
  • 22. avgusta Sunce prelazi u znak Djevice i počinje vladavina ovog znaka. Dodatna posvećenost poslovnom segmentu, obavezama na dnevnoj bazi i zdravlju.
  • 29. avgusta Venera ulazi u svoje sjedište i znak Vage. Vazdušnim i vatrenim znacima naredni period će donijeti lakše funkcionisanje u ljubavi, dobre dogovore i bolje snalaženje u finansijskom segmentu. Generalno gledano – jednostavnije funkcionisanje u partnerstvima, više flertovanja i zaljubljivanja, lakše sklapanje dogovora i saradnji.
  • Generalno gledano – avgust će biti mjesec sa velikim promjenama i preokretima, prilično nestabilan. Nestabilno će biti vrijeme, ljudi još više.
  • Na okolnosti ne možemo uticati, ali na sebe možemo. Nemiri oko nas ne treba da aktiviraju nemire u nama. Brzina, impulsivnost i nestrpljivost ne treba da budu naše primarne reakcije na poticaje iz okoline. No, s druge strane gledano – avgust jeste mjesec za otpočinjanje promjena u onim životnim sferama u kojima se osjećamo statično i zablokirano. Pa, neka nam je sa srećom!!!

Horoskop za avgust: Djevici napredovanje na poslu, Vagi ljubavni rolerkoster


STRIJELAC

Ljubav

Prva polovina avgusta donosi mnogo pozitivne dinamike u odnosu sa voljenom osobom – uklapaćete se lako, a fina i opuštena atmosfera kao i mnoštvo zabavnih momenata će biti više nego prisutni. Iskoristite ovaj period do maksimuma za zajedničke planove i izlaske, možda odmor i putovanje – jer vas u drugom dijelu mjeseca ipak očekuje dosta statičnija atmosfera, manjak vremena a višak nervoze u odnosu. Tada će biti potrebno da rešavate ozbiljnija pitanja (koja ne moraju striktno da se vezuju za vaš odnos) a kod oboje će biti izraženija nestrpljivost. Samo polako. Slobodni Strelčevi – bićete u pokretu, opušteni i veseli i sigurno je da ćete privlačiti zainteresovane poglede i pažnju. Moguć je početak jedne strasne i burne ljubavne priče. Povremene talase podsjećanja na prošlost iskulirajte – neće vam donijeti ništa dobro.

Posao

Tokom prve dekade mjeseca će se pojaviti situacije kojima ćete morati da posvetite pažnju – nešto za šta ste mislili da je završeno, ponovo će doći na dnevni red. Vaše će funkcionisanje vezano za posao biti dosta korektno, ali to ne možemo baš da kažemo za saradnike – koji će naročito u drugoj polovini mjeseca postavljati mnogobrojne izazove pred vas. I pored komplikacija – malo je vjerovatno da nećete postići dobre rezultate i biti zadovoljni. Nešto više obratite pažnju na troškove, slabo ih kontrolišete.

Zdravlje

Zdravstvena situacija nije loša, a možete je dodatno popraviti bavljenjem aktivnostima koje vas opuštaju. Stariji mogu imati hronične tegobe i biti skloni povredama.

Horoskop za avgust: Ovnu šansa za obnovu ljubavi iz prošlosti, Raku troškovi na koje nije računao

JARAC

Ljubav

Koliko god da vam svakodnevica donosi otežanja i mnoštvo situacija kojima je potrebno posvetiti pažnju – neophodno je da se pronađe dovoljno vremena za voljenu osobu. Vama dvoma je potrebno da budete više aktivni, da planirate zajednička zabavna dešavanja, kraća putovanja, izlete ili odmor. Nemojte posao i obaveze stavljati u prvi plan i biti fokusirani samo na to – jer se to može odraziti na vaš odnos. Neka u svakom danu bude vremena za vas dvoje – i odnos će funkcionisati baš kako treba. Slobodni Jarčevi – neko na koga ste skoro pa zaboravili će osjetiti potrebu da vam se javi ili ćete ga susresti tamo gdje najmanje očekujete. No, ako zanemarimo ono što je bilo – vi tokom avgusta imate lijepe prilike da uđete u odnos koji vas ispunjava i donosi vam jake strasti. Stopirajte sve ono što se vezuje za prošlost.

Posao

Posla i obaveza će biti na pretek. Doduše, neki od vas će vjerovatno imati one faze u kojima se u jednom danu dosađujete, a u drugom jurite da biste sve završili na vrijeme. U svakom slučaju – drugi dio mjeseca je dosta intenzivan po pitanjima posla i zahtijevaće vašu veliku pažnju i posvećenost. Zahtjevne obaveze, ali isto tako i zahtevni saradnici – pokažite strpljenje i odgovornost. Finansijskim prilivima ćete biti zadovoljni, ali računajte da vam drugi dio mjeseca donosi povećanje troškova i veće odlive novca.

Zdravlje

Definitivno vam je potreban odmor. Nemojte se forsirati, već gledajte da iskulirate i odmorite se. Kod starijih je moguća hronična problematika, a mlađi – povrede, osjetljiv respiratorni trakt.

 

VODOLIJA

Ljubav

Za slobodne Vodolije je ovo jako lijep mjesec – period u kojem ste u pokretu, u kojem vas mjesto ne drži, u kojem ima pregršt dešavanja koja vas bude i prijaju vam, vrijeme u kojem treba putovati, družiti se, smijati - okruženi onima sa kojima je tako lako pokrenuti radost. Da, ovo jeste period i za ljubav, bilo da su to ljetnje avanture ili nešto mnogo više od toga. Mlad Mjesec u partnerskom polju početkom avgusta otvoriće vrata zabavi ali i ljubavi. Uživajte i ne smirujte se. Što se tiče zauzetih – i pored otežanja koje će i partneru i vama ovaj mjesec nametnuti (a vezuju se za posao, finansije, porodicu), ipak je ovo odličan period da se vaš odnos i produbljuje i razvija, ali i da u njemu ima i nekih važnih i lijepih dešavanja, kao i mnogo radosti i strasti. Ukoliko ste u mogućnosti – putujte zajedno, uživajte, opuštajte se.

Posao

Ono što će najviše zaokupiti vašu pažnju tokom avgusta jesu finansije. Ovdje nije problem u prilivima, jer njih će biti (možda i od dodatnog poslovnog angažmana), već u troškovima i izdacima kojih će biti dosta, pogotovo u drugom dijelu mjeseca. Trudite se da na najbolji način rasporedite novac koji imate i pokažite više odgovornosti. Što se posla tiče – dosta stabilna situacija, sa manjim problemima koji su više nego rešivi. Komunikacija sa saradnicima će se popravljati kako mjesec bude odmicao.

Zdravlje

Promijenite nešto u načinu ishrane, a definitivno bi vam prijalo da se više krećete. Mlađi – moguće manje povrede. Stariji – povremena aktivacija hroničnih tegoba.

 

RIBE
 

Ljubav

Parovi koji su stabilni će tokom avgusta napraviti mnogo pozitivnih promjena u odnosu. To može biti i renoviranje stambenog prostora, više dinamike u odnosu – kraćih putovanja, odmora, ali može biti i to da ćete umjeti da podržite jedno drugo po važnim životnim pitanjima. Problem će imati oni parovi koji nikako da riješe jedna te ista pitanja koja izlaze na dnevni red, koji se stalno vraćaju korak unazad i kod kojih ne postoji potreba da nešto promijene kod sebe – već stalno insistiraju na promjeni kod partnera. Za vas važi – sjedite i porazgovarajte ozbiljno i otvoreno. Stvari mogu krenuti na bolje, ali je potrebno da se OBOJE potrudite. Slobodne Ribe – mogućnosti za ljubavna dešavanja će postojati tokom avgusta, ali vi lično djelujete prilično zakočeno i oprezno – pa nisam sigurna koliko ćete moći da ih iskoristite.

Posao

Troškovi za kuću i porodicu će biti dosta naglašeni, posebno u drugom dijelu mjeseca. Ukoliko ulažete u dom, neko renoviranje ili kupovinu – budite pametni, praktični i ne žurite. Što se posla tiče – ako niste uspjeli da pobjegnete negdje i odmorite se – računajte na priličnu gužvu i dosta obaveza. Problemi u komunikaciji sa saradnicima mogu u manjoj mjeri postojati u prvom dijelu avgusta, kasnije će već biti lakše. Više se fokusirajte na ono što radite, jer postoji prostor za greške i propuste.

Zdravlje

Sa manjim oscilacijama, ali uglavnom dobro kod mlađe populacije. Što se starijih tiče – kontrolišite češće pritisak jer su moguće oscilacije.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 16:23