Merkur planeta / - FOTO: PEXELS
12/10/2024 u 20:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Merkur u Škorpiji od 13. oktobra: Četiri znaka doživljavaju potpuni preobražaj

Merkur ulazi u intenzivnu i transformativnu Škorpiju u nedjelju uveče, 13. oktobra, donoseći promjenu u načinu razmišljanja. Ovaj tranzit stavlja fokus na dublje, psihološko istraživanje, tjerajući nas da analiziramo ljude i situacije oko nas kroz drugačiju prizmu.

Površni pristupi više neće biti dovoljni, jer se naš um prebacuje na ozbiljne teme i traganje za istinom. Zodijački znakovi osjećaju ove promjene na specifičan način, a četiri znaka će više od drugih osjetiti intelektualne transformacije koje ovaj tranzit donosi.

Bik

Kako Merkur ulazi u Škorpiju, Bik se suočava s potrebom da dublje istraži svoje odnose. Poznat po svojoj postojanosti i praktičnosti, Bik sada ulazi u fazu gdje emotivna stabilnost postaje prioritet. Ovaj zemljani znak postaje radoznao, željeći da prodre u umove svojih najbližih kako bi bolje razumio njihove misli i osjećanja. Međutim, važno je da Bik više sluša nego što govori. Previše lako može doći do preuranjenih zaključaka, što bi moglo dovesti do nesporazuma.

Ovaj tranzit Biku pruža priliku da napreduje u oblasti intimnosti i ranjivosti, ali samo ako nauči da otpusti kontrolu. Univerzum ih podsjeća da se moraju osloboditi starih obrazaca ponašanja, posebno kada je u pitanju držanje moći u vezama. Bik mora da prestane sa čuvanjem karata blizu grudi kako bi postigao dublju povezanost sa partnerom. Ovo je vrijeme za emotivni rizik i otvaranje srca, jer je to jedini način da Bik dosegne nivo bliskosti kojem teži.

Lav

Lav, hrabar vladar Zodijaka, suočava se s introspektivnim periodom dok Merkur prolazi kroz mističnu Škorpiju. Ovaj tranzit primorava Lava da se okrene svom nasleđu i prošlosti, fokusirajući se na dublje razumijevanje svojih korijena i porodičnih obrazaca. Lav, koji je često orijentisan na budućnost i uspjeh, sada mora da se pozabavi pitanjima koja potiču iz prošlosti kako bi se oslobodio emocionalnih blokada koje ga sputavaju. Nasleđena uvjerenja i očekivanja koja su primili od svojih roditelja ili okoline mogu biti prepreke njihovom napretku.

Ovaj period je ključan za Lava da preispita svoje odnose, ne samo s porodicom, već i sa najbližim prijateljima i partnerima. Lav će morati da nauči da otvori srce i bude transparentan u ljubavnim vezama, što mu može predstavljati izazov zbog njegovog ponosa. Da bi evoluirao, Lav mora da savlada umjetnost komunikacije i ranjivosti, posebno u trenucima kada osjeća da je njegov ego ugrožen. Samo tako će moći da prevaziđe stare obrasce i ostvari dublje i iskrenije odnose.

Retrogradni Pluton se završava 11. oktobra: Kraj etape koja je trajala više od 15 godina

Škorpija

Konstelacija Merkura u Škorpiji donosi posebnu energiju za one rođene u ovom znaku, jer ovaj tranzit osvjetljava njihov sektor identiteta i ličnih želja. Škorpije će se naći u fazi u kojoj će morati da donesu važne odluke o svom životnom putu. Dosad su možda ignorisale svoje instinkte ili potcjenjivale svoje želje, ali sada će ih univerzum primorati da se suoče s istinom. Neće više biti mjesta za sumnju u sebe ili odbacivanje intuicije.

Merkur u Škorpiji pruža osobama rođenim u ovom znaku jasan i logičan uvid u njihovu situaciju, pomažući im da shvate šta im je zaista važno. Ovaj tranzit može biti pomalo zastrašujući jer otvara bezbroj opcija i mogućnosti, ali je istovremeno i osnažujući. Škorpije će imati priliku da oblikuju svoju budućnost na način koji im najviše odgovara, ali moraju biti hrabre i preduzimljive. Ne bi trebalo da dozvole da ih strah od nepoznatog sputava, već da zagrle promjene koje dolaze.
 

Vodolija

Za Vodoliju, Merkur u Škorpiji donosi snažnu potrebu za preispitivanjem svog mjesta u svijetu. Ovaj vazdušni znak je poznat po svojoj originalnosti i nekonvencionalnim pristupima, ali sada će morati da uskladi svoje unutrašnje instinkte s načinom na koji se predstavlja ljudima oko sebe. Merkur u Škorpiji pomaže Vodolijama da odbace očekivanja drugih i da preuzmu kontrolu nad sopstvenom javnom slikom. Njihova želja za autentičnošću postaje sve izraženija, a oni koji ih prate primijetiće ovu promjenu.

Vodolije će osjećati snažnu povezanost sa svojim instinktima i intuicijom, što će im omogućiti da donesu pronicljive odluke u vezi sa svojom karijerom. Ovaj tranzit može donijeti napredak u profesionalnom životu, jer Vodolije više neće pristajati na kompromise ili raditi stvari samo da bi zadovoljile druge. Umjesto toga, usmjeravaće se prema ciljevima koji im donose stvarno zadovoljstvo i osjećaj svrhe. Njihova misteriozna aura i intelektualni pristup privući će pažnju i divljenje drugih, što im može otvoriti vrata ka novim poslovnim prilikama.

Stigao retrogradni Jupiter: Najviše će uticati na ova četiri znaka

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. oktobar 2024 12:16