/ - FOTO YOUTUBE
25/03/2022 u 20:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Глумац Ален Делон заказао еутаназију: Субота је дан његове смрти

Син славног глумца, Ентони Делон, потврдио је да је оцу обећао да ће бити уз њега оног дана када одлучи да умре

Француска филмска звијезда Ален Делон (86) одлучио се за еутаназију, не желећи да дочека немоћ позног доба.Да не жели да умре у мукама које носе са собом године живота, глумац је и раније причао и наглашавао да ће сам одлучити о часу своје смрти. Како преноси француски медиј "Ле Поинт" то ће догодити у суботу (по локалном времену).

- Губимо изглед и вид, дигнемо се на ноге и ојсећамо се као да глежањ боли. Муке су страшне - казао је славни глумац за француске медије.

Син славног глумца, Ентони Делон, потврдио је да је оцу обећао да ће бити уз њега оног дана када одлучи да умре, пишу Новости.

- Како старимо, имамо право отићи у пакао тихо из живота, без болница и ињекција - каже француски глумац и додаје да је већ имао такво искуство прије нешто више од годину дана, када је умрла његова мајка Натали, јануара 2021.

- Тачно је да сам испратио маму. Истина је да је одлучила да умре како је и живјела, односно када то одлучи, па је изабрала еутаназију - рекао је Ентони и нагласио да на срећу нису прибегли том процесу.

- Кажем на срећу, јер је све било спремно. Имали смо особу... - наставља он о овој пракси која још није дозвољена у Француској, али је редовно у средишту јавне дебате.

- Истина је да би нам било тешко да је држимо за руку и гледамо како је живот напушта. Дакле, не кажем да је последња ноћ била лака, али последњи сати јесу зато што је отишла у миру - закључио је Делонов син.

Када је 2019. године доживио мождани удар, Ален Делон је повратио снагу боравећи у Швајцарској, чије држављанство има већ дуже од двије деценије, и свог француског уточишта у Душију. Ријетко се појављује у јавности и води миран и повучен живот.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 12:51