/ -SHUTTERSTOCK
19/07/2024 u 05:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Fombre nokti: Novi manikir trend koji vlada ovog ljeta

Ovaj trend se širi po salonima za nokte i društvenim mrežama brzinom svjetlosti. I čak je čudno što se to nije dogodilo ranije, s obzirom na to koliko su popularna ta dva stila, čija je simbioza "fombre".

Nije teško pogoditi šta je to: uz riječ obredodato je prvo slovo imena jedne od najpopularnijih vrsta manikira na svijetu – francuskog. Stvar je očigledna. Efekat ombre je glatki prelaz iz jedne nijanse u drugu bez jasnih granica. U kontekstu francuskog manikira, ovo takođe znači zamagljen konačni rezultat, kada oba korišćena premaza nisu u kontrastu, već se meko prelivaju jedan u drugi.

Fombre je rođen zahvaljujući Britanki Harijet Vestmorlend, koja je od djetinjstva bila opsjednuta francuskim manikirom. Svojevremeno ga je obožavala njena baka, a mala Harijet, zaboravljajući na sve, opčinjeno je posmatrala nedjeljni ritual nanošenja laka.

Pošto se profesionalno bavila manikirom, Vestmorlend je brzo stekla slavu na društvenim mrežama zahvaljujući svojim smjelim eksperimentima sa noktima. U početku, Dior je skrenuo pažnju na nju, pozivajući je da kreira kolekcije premaza za nokte. A 2021. godine, Harijet je pisala Rouzi Hantington-Vajtli i ponudila joj da postane njena manikirka.

Harijet sada stalno putuje između Londona, Los Anđelesa i Dubaija, gdje radi sa klijentima. Nikada nije prestala da stvara i izmišlja nešto novo – i tako je nastao manikir fombre, koji je u ljeto 2024. godine prepoznat kao najmoderniji. Posebnost fombrea je da ako u klasičnom francuskom manikiru govorimo o tankoj traci kontrastnog premaza na vrhu nokta, ovde se ova nijansa može "proširiti" preko većine nokatne ploče. To je stvar ukusa i individualnih želja. Prelijepa tranzicija zahtijeva prostor, pa fombre, prema riječima same Harijet Vestmorlend, izgleda posebno impresivno na dugim noktima u obliku badema. Međutim, kratki nokti nikako nisu razlog za odustajanje od fombre manikira. Što se tiče palete, i ovdje je sve moguće. Osim uobičajene bijele ili nude nijanse, možete koristiti koje god boje želite, čak i crne, crvene ili zelene.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
07. septembar 2024 22:27