/ GETTY IMAGES-RIDOFRANZ
12/06/2024 u 18:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kako da odaberete kupaći prema vašem tipu figure?

Bazeni se polako otvaraju i sezona kupanja može da počne. Međutim, da bismo u potpunosti uživali potrebno je da znamo da izaberemo kupaći kostim prema tipu figure.

Odabir kupaćeg kostima mora da bude više od toga da samo birate šare i boje koje vam odgovaraju. Postoje različiti modeli kupaćih kostima, a svaki od njih odgovara određenom tipu figure. Zbog toga je važno da znate kom tipu figure vaše tijelo pripada.

Kako odabrati kupaći kostim prema tipu figure?

Da biste mogli da odaberete kupaći, morate da znate koji je tip vaše figure. Postoji pet najčešćih tipova tijela:

Kupaći kostim za figuru tipa A

U ovom slučaju morate stvoriti ravnotežu između kukova i ramena. Kupaći kostim može biti i jednodjelni i dvodjelni. Ove sezone je akcenat na izrezima i dijagonalnim linijama, pa odabir nečeg neobičnog neće biti težak. Gornji dio kupaćeg bi trebalo da bude svijetao, dok je preporučljivo da donji dio kupaćeg bude taman i jednoličan.

Takođe, gornji dio kupaćeg može imat push-up, tanke kaiševe ili kopče oko vrata. Ukoliko su vam kukovi veoma široki, ona je bolje da gornji dio bude bez trakica jer će to vizuelno naglasiti ramena. Izbjegavajte mini bikinije, šorceve, donji dio visokog struka i horizontalne kaiševe u struku.

Kupaći kostim prema tipu figure T

Najbolje bi bilo da skrenete pažnju sa gornjeg dijela tijela i stavite naglasak na donji dio. Zbog toga su ovde prikladni kupaći kostimi na jedno rame. Običan kupaći sa vertikalnim prugama ili ne baš upadljiv gornji dio sa svijetlim donjim dijelom su dobar izbor.

U jednodelnoj verziji kupaćeg kostima, preporučuje se da izaberete gornji dio sa širokim naramenicama, poželjne su vertikalne linije, dubok V izrez i asimetrične naramenice. Što se donjeg dijela tiče, birajte dekorativne elemente koji vizuelno usklađuju ramena i kukove. Pogodni su i šorcevi. Izbjegavajte mašne na ramenima i široko razmaknuti kaiševi.

Kupaći kostim za figuru tipa X

Ova figura je najbliža takozvanom "zlatnom standardu". Zato je veoma važno da odaberete kupaći kostim koji će odgovarati vašem boju i uzorku. Što se tiče udobnosti, dobra vijest je da ove sezone ima mnogo modela sportskih kupaćih kostima. Boje nisu toliko važne u ovom slučaju, ali je važno da se kombinuju jedna sa drugom. Takođe, crveno, pink ili zeleno je bolje izostaviti. U ovom slučaju važno je da znate šta želite da naglasite, a bikini će uvijek izgledati sjajno na vama jer su izmišljeni za vas.

Kupaći kostim prema tipu figure O

Ovakvu figuru obično imaju djevojke sa oblinama. Važno je da odaberete dobar kupaći kostim visokog kvaliteta sa visokim sadržajem likre, ali bez šljokica, koji će dobro držati oblik. Najbolje bi bilo da ne birate preterano svijetle nijanse. Treba biti oprezan sa velikim printovima.

Preporučuju se jednodelni kupaći, široke bretele, duboki V izrez i važno je da gornji dio ima dobre žice. Možete nositi i dvodjelne kupaće, ali u tom slučaju vodite računda da gornji dio dobro podupire grudi, a donji ima klasičan oblik za podupiranje stomaka. Takođe, pogledajte kupaće kostime visokog struka. Izbjegavajte bikini, uske naramenice, horizontalne šare i lagane sjajne tkanine.

Kupaći kostim za figuru tipa H

Kupaći kostim prema tipu figure H treba da naglasi struk. Kada je ovaj tip figure u pitanju struk praktično nije izražen, pa je preporučljivo da birate kupaći koji će stvoriti iluziju krivine. U ovom slučaju možete birati kupaće kostime sa raznim dezenima.

Preporučljivo je da nosite modele koji imaju detalje u struku, koji su ukrašeni kaiševima. Pogodne opcije su i one koje stvaraju liniju struka zbog granice između kontrastnih boja koje se protežu duž nje,piše lepotaizdravlje.rs

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. jul 2024 19:34