/ -SHUTTERSTOCK
29/05/2024 u 01:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kako da ofarbate trepavice kod kuće da bi izgledale gušće

Ako se pitate kako da ofarbate trepavice kod kuće, pripremili smo vam kompletan vodič koji će vam pomoći da postignete najbolje rezultate.

Nijansiranje trepavica će se svidjeti onima koji su umorni od dnevne šminke. Jednostavan postupak će pomoći da se istakne vaša prirodna ljepota: vaše trepavice će postati izražajne i vizuelno gušće. Možete farbati ih ofarbati u salonu ili kod kuće pomoću posebne boje. Sastavili smo detaljna uputstva kako da ofarbate trepavice kod kuće, tako da budete zadovoljni rezultatom.

Kako da ofarbate trepavice kod kuće: Ovo su ključni koraci

Izbor boje

Prva stvar koju treba napomenuti je da se trepavice mogu farbati samo specijalnom bojom. Farbe za kosu u ovom slučaju nisu pogodne, jer mogu naštetiti zdravlju očiju. Kada birate nijansu, fokusirajte se na boju obrva ili korijena kose kako bi vaše trepavice nakon farbanja izgledale prirodno. Na primjer, plavušama i svijetlokosim ženama odgovaraju smeđe i kestenjaste nijanse, a brinetama dublje i bogatije tamnosmeđe ili crne.

Potrebni alati

U kompletu za bojenje, pored boje, naći ćete i oksidaciono sredstvo – komponente se moraju miješati da bi se dobila željena nijansa. Takođe će vam trebati posuda za miješanje, lopatica, četka ili četkica za farbanje, pamučni jastučići (tupferi) i štapići za uši, kao i bogata krema ili maska za predio oko očiju. Sve ovo je neophodno ne samo za farbanje, već i za zaštitu nježne kože oko očiju.

Alergijski test

Prije nego što počnete da farbate, uradite test na alergiju. Tokom procesa, boja može slučajno doći na kožu ili sluzokožu, izazivajući snažnu reakciju. Ni u kom slučaju ne bi trebalo da preskočite ovaj korak. 12 sati prije farbanja nanesite boju na pregib lakta. Ako za to vrijeme ne primijetite reakciju kože na farbu, možete preći na sledeću fazu.

Kako obojiti trepavice?

Očistite trepavice i kožu očnih kapaka. To se može uraditi u dva koraka: prvo nanesite micelarnu vodu, a zatim dodatno isperite penom za umivanje.

Nanesite bogatu kremu ili balzam na kapke – ovaj korak će pomoći u zaštiti kože od iritacije i mogućih fleka od farbe.

Isjecite pamučnu podlogu na pola i pričvrstite polovine na donji kapak ispod trepavica. Disk će učiniti proceduru udobnijom i sprečiće utiskivanje boje na kožu.

Pomiješajte boju u potrebnim razmjerama – ove informacije će biti navedene u uputstvu koje se nalazi u kutiji s farbom. Temeljno miješajte dok smješa ne postane homogena.

Očešljajte trepavice. Zatim umočite četkicu ili četkicu u boju, uklonite višak i pažljivo nanesite farbu na trepavice. Možete obojiti i gornje i donje trepavice.

Ponovo nježno očešljajte trepavice, ravnomjernije raspoređujući boju. Ponovo nanesite boju.

Uklonite višak boje sa očnih kapaka pomoću pamučnog štapića.

Ostavite farbu da djeluje onoliko dugo koliko je to naznačeno na uputstvu.

Zatim počnite da uklanjate boju. To treba uraditi pomoću tupfera: navlažite ga u toploj vodi i nježno pomjerajte preko trepavica. Ispirajte sve dok tupfer ne ostane čist.

Šta je važno zapamtiti?

Proceduru ne treba ponavljati više od jednom mjesečno, inače će vam trepavice postati tanke i lomljive.

Pratite uputstva na pakovanju da biste dobili kompoziciju u pravim proporcijama. Od toga zavisi da li boja može ravnomjerno i sjajno obojiti sve dlake.

Budite jako pažljivi dok farbate trepavice kod kuće kako slučajno ne biste povrijedili sluzokožu i samo oko.

Konsultujte se sa specijalistom prije farbanja ako imate problema sa vidom ili bilo koje zdravstveno stanje koje se tiče očiju i kože oko očiju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. jun 2024 13:26