/ -SHUTTERSTOCK
23/09/2024 u 18:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kako se riješiti hijaluronskih brkova nakon povećanja usana

Jedan od najčešćih zahtjeva sa kojima djevojke dolaze u klinike i kozmetičke salone kada žele da poboljšaju svoj izgled jeste da usne učine vlažnijim, punijim i zavodljivijim dodavanjem volumena. I sve bi bilo u redu, ali ponekad ova naizgled jednostavna procedura ima neželjeni efekat, takozvane hijaluronske brkove.

Hijaluronski brkovi nakon povećanja usana: Zašto se pojavljuju

Hijaluronski brkovi nisu medicinski termin, ali su se već ukorijenili u društvu. Koristi se kada se ubrizgani proizvod na bazi hijaluronske kiseline proteže dalje od konture usana i iznad gornje linije se pojavi valjak. Pa to zovu hijaluronski brkovi.

Po pravilu, to se dešava ili zbog tehnike ubrizgavanja, ili nisu izračunali molekularnu težinu filera, uzeli su pogrešnu i unijeli ga u pogrešan sloj. Peroralni mišić se stalno kreće jer razgovaramo i žvaćemo hranu, što dovodi do istiskivanja gela na bazi hijaluronske kiseline. Kao rezultat, postajete vlasnik "brkova".

Kako ih se možete otarasiti?

Srećom, vrlo lako. Postoji lijek koji se zove hijaluronidaza, enzim koji se ubrizgava u mjesto hiperkorekcije, odnosno tamo gde su se formirali hijaluronski brkovi. Razbija se i uklanja višak punila. U roku od samo 20 minuta, neprijatan problem nestaje. Druga opcija je sačekati da se punilo prirodno rastvori. Ali ovo može potrajati prilično dugo.

Profesionalac neće dozvoliti da vam se tako nešto dogodi. A ako shvati da nešto ne ide po planu, odmah će reagovati. Nećete ni primijetiti da je postojala šansa da napustite ordinaciju sa "brkovima".

Kako spriječiti pojavu hijaluronskih brkova?

Ovu proceduru treba da obavi profesionalni, iskusan ljekar koji može procijeniti i molekularnu težinu lijeka i tehniku primjene. Uopšte, zahvaljujući svom iskustvu, on zna gdje, kako i koji lijek da primijeni. Stoga treba da izaberete ne samo licenciranu kliniku u kojoj koriste visokokvalitetne preparate (hijaluronske filere), što takođe igra veoma važnu ulogu, već i doktore sa iskustvom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. septembar 2024 18:02