/ -SHUTTERSTOCK
22/10/2024 u 05:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Krem brule plava boja kose osvježenje za jesenju i zimsku sezonu

Sezona jesen-zima nastavlja da nas oduševljava zanimljivim bojama. Napustivši hladne nijanse, počeli smo da isprobavamo razne toplije tonove.

I ako su tokom ljeta bile popularne boje koje su izgledale kao da je kosa izblijedjela na vrelom suncu, sada testiramo nove "ukusne" nijanse na sebi. Ovoga puta krem brule plava boja kose se izdvaja kao trend koji će zasigurno biti među najpopularnijim zahtjevima u salonima. Kakva je to krem brule plava boja kose?

Plava krem brule je topla, kremasta nijansa sa mekim karamel notama. Podsjeća na čuveni francuski desert, koji kombinuje delikatnu koricu vanile i krema od karamele. Glavna karakteristika ove plave nijanse je njena svestranost i dubina, koji se postižu glatkim prelazima iz svijetlih u tamnije tonove.

Da bi postigao idealan rezultat, koristi se tehnika bojenja na više nivoa. Najčešće dominira upotreba kupki u boji kao predfarba. Ovo je postupak koji se uglavnom izvodi nad frizerskim lavaboom, a zatim se vrši potpuno nijansiranje. Treća faza je dodavanje dodatne složenosti boji kroz izlaganje svetlosti direktnim pigmentima.

Kome će odgovarati ova nijansa?

Krem brule plava boja kose je univerzalna nijansa koja je idealna za skoro sve, bez obzira na godine i lični stil. Međutim, postoji nekoliko preporuka koje će vam pomoći da odlučite da li da izaberete ovu boju.

Plavi krem brule izgleda posebno dobro na onima sa toplim ili neutralnim tonovima kože. Ako imate svijetlu kožu, farbanje će naglasiti vaše prirodno rumenilo i učiniti da vaš izgled svježijim.

Smeđe i zelene oči savršeno se usklađuju sa kremastom karamel kosom, čineći izgled izražajnijim. Plave oči takođe mogu imati koristi od ove boje, jer će tople nijanse plavuše stvoriti predivan kontrast.

Krem brule dobro deluje i na ravnoj i na talasastoj kosi. Glavna stvar je da su kovrdže zdrave i negovane, jer ova nijansa naglašava strukturu i sjaj kose. Kako se njeguje krem brule plava boja kose?

Zapamtite da obojena kosa zahtijeva posebnu njegu. Plave nijanse su u vlasništvu bogatih žena. Ako niste spremni da se brinete o sebi i dođete u salon na vrijeme, onda je bolje da uradite pramenove, kojima nije potrebna stalna korekcija. Plavuša zahtijeva mjesečno bojenje i svakodnevnu njegu.

Da bi vaša kosa uvijek izgledala luksuzno, morate se pridržavati sledećih pravila:

Koristite kvalitetne proizvode za farbanu kosu kako biste spriječili bledenje pigmenta. Ne zaboravite na UV filtere za UV zaštitu.

Redovno pravite maske sa aktivnim sastojcima za obnavljanje strukture kose. Ne kupujte jeftine proizvode – oni su neefikasni. Dobre maske sadrže aktivne prirodne sastojke i prilično su skupe.

Izbjegavajte čestu toplotnu obradu, smanjite upotrebu fena i pegle za kosu – oni čine boju monotonom. Prilikom toplotnog stilizovanja primijenite termičku zaštitu, sušite kosu na niskim temperaturama i ne težite snažnoj i jakoj toploti.

Plavuša zahtijeva mjesečno obnavljanje, odnosno nakon na svakih tri do pet nedjelja morate osvijetliti korijene i osvježiti boju. Ako ovo radite ređe, možete dobiti "efekat zebre".

Ograničite kontakt sa hlorisanom vodom. Kada zimi idete na bazen, nosite kapu za plivanje i zaštitnu opremu da biste izbjegli izlaganje jakim hemikalijama, piše lepotaizdravlje.rs

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. oktobar 2024 05:02