/ -SHUTTERSTOCK
11/08/2024 u 03:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nadogradnja obrva: Eksperti otkrivaju sve što treba da znate

"Ekstenzije obrva su pojedinačne dlačice koje se mogu dodati prirodnim dlačicama obrva kako bi se postigli specifični ciljevi klijenta", objašnjava Reilly Shimko, medicinski estetičar.

"Nadogradnja obrva je bezbolna i, ako se uradi kako treba, obrve će izgledati potpuno prirodno".

Ako želite da imate deblje, punije obrve, nadogradnja obrva može biti vaš sledeći tretman ljepote. "Klijent koji razmišlja o microbladingu ili trajnim obrvama može prvo da pribjegne ekstenzijama da bi stekao predstavu o tome kako bi izgledalo njihovo trajno urađeno", objašnjava Shimko.

Prema Yetty Bames, specijalisti za obrve, "nadogradnja obrva se odvija besprekorno i izgleda izuzetno prirodno, osim ako nema pravilnog podudaranja boja ili ima previše dlačica ili lijepka", kaže ona. Obavezno istražite prije nego što rezervišete svoj termin, jer "jer nemaju svi isti nivo stručnosti", dodaje Bames.

Kako funkcionišu nadogradnja obrva

"Ekstenzije za obrve su minijaturni pramenovi kose koji su strateški zalepljeni na i unutar vaše obrve, a imaju za cilj da oponašaju prirodnu, oblikovanu, željenu obrvu", kaže Bames. "Dlačice se nanose pomoću specifičnog prozirnog, profesionalnog lijepka." Shimko objašnjava da "slično ekstenzijama trepavica, one mogu biti od prirodne dlake ili sintetičke i lijepljene pomoću dugotrajnog, medicinskog lijepka [koji je] siguran za upotrebu na koži."

Za i protiv ekstenzija obrva

"Ekstenzije obrva se koriste za stvaranje oblika ili volumena koji ranije nisu postojali", kaže Shimko. "Pojedinačne dlačice obrva se udvostručuju u debljini nakon što se ekstenzija zalijepi i isječe na željenu dužinu. Ako neko ima rijetke obrve, nadogradnja obrva će to riješiti."

Bames ističe da prednosti procedure zavise od toga koliko su dobro postavljene da bi se stvorio realan efekat. "Obrve nisu stvorene jednake u pogledu punoće i oblika, a ekstenzije obrva dodaju dlačice kako bi stvorile tu gustinu i oblik uz pomoć strateškog postavljanja", kaže ona. "Ekstenzije obrva su takođe korisne za one koji imaju neravne obrve ili su se one prorijedile zbog prekomjernog čupanja."

Međutim, postupak ima neke potencijalne nedostatke. "Nadogradnja obrva nije trajna. Osim toga, zahtijeva i vrijeme i novac za održavanje — otprilike svake dvije nedjelje", objašnjava Bames. Takođe postoji mogućnost da mogu oštetiti prirodne dlake.

"Postoji mogućnost gubitka debljine i volumena prirodnih dlačica obrva. Jer, kako vrijeme odmiče, lijepak koji se koristi za lijepljenje ekstenzija može oštetiti ili oslabiti prirodnu dlačicu obrva", objašnjava Shimko. Osim toga, osobe koje redovno idu na nadogradnju obrva mogu razviti alergijsku reakciju na medicinski lijepak.

Priprema za ekstenziju obrva

"Na zakazan termin treba doći sa čistim licem i bez šminke", savjetuje Shimko. "To je zato što svako ulje ili ostatak na obrvi može uticati na performanse lijepka i uticati na dugovječnost nadogradnje." Tehničar će takođe pripremiti područje i temeljno oblikovati i očistiti obrve prije nego što započne nadogradnju.

"Ako klijent oblikuje obrve, to treba uraditi dva do tri dana prije zakazanog termina za nadogradnju", kaže Shimko. "Ovo osigurava da nema iritacije kože i željeni oblik se postiže onoliko koliko prirodna obrva dozvoljava."

Kada se nanese ekstenzija, tehničar će često koristiti mali ventilator kako bi osigurao da je lijepak potpuno suv i češljati obrvu kako bi procijenio oblik. "Ekstenzije obrva se zatim sjeku kako bi odgovarale obliku obrva klijenta", kaže Shimko.

Održavanje i uklanjanje ekstenzija obrva

Da bi ekstenzije obrva izgledale kao nove i da bi duže trajale, neophodna je odgovarajuća nega. "Možete održavati nadogradnju obrva tako što na njih nećete nanositi ulja i serume, jer oni mogu dovesti do preranog razlaganja lijepka", kaže Shimko. Takođe, izbjegavajte grebanje, trljanje ili povlačenje obrva.

Ako dođe do toga da želite da uklonite ekstenzije, trebalo bi da zakažete sastanak sa profesionalcem. "Uklanjanje ekstenzija obrva može se profesionalno obaviti pomoću rastvarača lijepka", kaže ona. "Međutim, moguće je da bi oni prirodno mogli da otpadnu tokom vremena."

Bames kaže da je prvih 48 sati nakon nanošenja kritičan period za pravilnu brigu o novim ekstenzijama obrva. "Savjetujem klijentima da pažljivo peru lice dva dana nakon toga, jer kvašenje obrva u tom vremenskom roku takođe povećava šanse da novopostavljene dlačice ispadnu", objašnjava ona. Obično će biti potrebno da odlazite na povremene korekcije svake dvije do četiri nedjelje u zavisnosti od vaših preferencija i koliko dugo ekstenzije obrva traju,piše lepotaizdravlje.rs

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 21:07